Sådan kommer akutsygehuset i Aabenraa til at se ud

Sygehuset i Aabenraa er i gang med at få foretaget en ansigtsløftning af de helt store. Sygehusgrunden ved Aabenraa har i en årrække været omgivet af kæmpestore kraner og invaderet af store gravemaskiner og en hær af håndværkere.

Målet er et moderne og fremtidssikret sygehus, der skal stå færdigt i 2020, og den første del af byggeriet - den såkaldte Fase 1 - er allerede i fuld gang.

Nu har Region Syddanmark og Sygehus Sønderjylland fundet en vinder af udbuddet på den anden og sidste del af byggeriet.

Logistik og æstetik

Det bliver rådgivningsvirksomheden COWI, der sammen med underrådgiverne Friis & Moltke, Ravn Arkitektur og Møller og Grønborg har tegnet et sygehus, der i dommerkomiteens øjne både rummer sans for kunstnerisk arkitektur og en forståelse for logistisk sammenhæng.

- Vi er meget tilfredse med COWI og deres samarbejdspartneres arbejde. De har forstået den helt grundlæggende præmis i et sygehusbyggeri, der hedder logistik, og derudover har de formået at skabe en smuk tilføjelse til de eksisterende bygninger og byggeri, siger formanden for dommerkomitéen, Carl Holst (V).

Byggeriet til cirka 720 millioner kroner kommer i bogstavelig talt til at sætte sit håndaftryk på det nuværende byggeri. Et af elementerne er tre lange hvide fingre, der kommer til at fordele sig på grunden op ad den kommende sydvendte hovedindgang.

Byggeriet kommer blandt andet til at indeholde 122 nye senge i enestuer, 42 standard ambulatorier, 24 specielt tilpassede ambulatorier, en ny intensivafdeling med 13 senge og helikopterlandingsplads.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip