Sådan kommer Danmark til VM i Brasilien

Når Danmark i aften møder Malta, så tages der atter hul på VM-kvalifikationen. Det er samtidig det afsluttende kapitel i historien om et dansk fodboldlandshold, der har haft svært ved at leve op til forventningerne, og som med en vis sandsynlighed misser VM i Brasilien i 2014.

Med en femteplads i puljen synes vejen til Brasilien meget lang. Men der er stadig en chance for, at den står på VM-bold til sommer.

Vind gruppen

Med en sejr i gruppen er Danmark stensikkert videre. Det kræver sandsynligvis fire sejre i de sidste fire kampe. Samtidig må Italien højst få tre point i sine fire kampe, tre af dem er på hjemmebane. Bulgarien og Tjekkiet skal samtidig smide point i deres kampe mod Armenien og Malta. Og, hvis de er skarpe, gøre det svært for Italien. De to nationer møder også hinanden indbyrdes.

Nummer to

Det hold, der bliver nummer to i gruppen, skal i november spille play-off-kampe mod en toer fra en anden gruppe. Her er det bedst, hvis Italien vinder begge sine hjemmekampe mod Bulgarien og Tjekkiet. For at blive nummer to i gruppen kan vi formentlig nøjes med at vinde tre af vores kampe. Det betyder, at vi har 'råd' til at tabe Italien-kampen i Parken.

Et STORT 'men'

Ud af de ni kvalifikationsgrupper bliver den dårligste toer siet fra til play-off-kampene. Derfor vil tre point mod Italien med stor sandsynlighed være nødvendige. Og fordi, der i én af grupperne kun er fem hold, er det kun resultaterne mod de øverste fem hold i gruppen, der tæller med i regnskabet. Med overhængende sandsynlighed er det Malta, der ender sidst. Dermed kan tre point mod Malta i aften kun bruges til at blive toer i gruppen - ikke i regnskabet om at undgå at blive dårligste toer.

Danmarks gruppe(B):

Italien (14 point)
Bulgarien (10 point)
Tjekkiet (9 point)
Armenien (6 point)
Danmark (6 point)
Malta (3 point)

Danmarks resterende kampe:

Malta, ude (6. seltember)
Armenien, ude (10. september)
Italien, hjemme (11. oktober)
Malta, hjemme (15.oktober)

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip