Sådan laver du mega sprøde, gammeldags flæskesvær

Flæskesvær skal kunne én ting: Knase, så kraniet knitrer. Og nu skal jeg fortælle dig, hvordan du laver gammeldags flæskesvær så englene synger af lykke.

Du skal bruge:
Sværene fra en flæskesteg
Groft salt

Skær sværene af en flæskesteg på langs - altså langs med stegen, så hud- og fedtlaget bliver frit. Skær derefter sværene ud i strimler på cirka en halv centimeter.

Læg dem i en gryde med vand. Bring gryden i kog og lad den koge i 20 minutter. Når sværene har kogt i 20 minutter, tages de op af vandet og dryppes af for vand.

Læg dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med rigeligt med groft salt.

Steg dem i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter. Hold øje med dem til sidst, så de ikke brænder på! De skal være sprøde, ikke sorte.

Tricket er både genialt til at få sine svær sprøde, når man laver flæskesteg på gammeldags facon - eller hvis man for eksempel vil bruge dem i en lækker flæskestegssandwich. Men de kan også bare nydes som en snack.

Velbekomme.

Se flere billeder nedenfor.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip

Dagens TV