Sådan rammer ny pensionsskat

Satsen er den samme uanset om afkastet kommer fra aktier eller obligationer, og den blev sat op for at være med til at finansiere den  seneste vækstpakke.

Samtidig var det meningen, at regeringen skulle finde en model til beskatning af forvaltningen af danskernes pensionsformue. Den skat har regeringen nu måtte opgive og derfor bliver skatten på pensionsafkastet fastholdt på det lidt højere niveau.

For Business.dk har Danica Pension regnet på, hvad det kommer til at betyde for en lønmodtager, som betaler 50.000 kr. ind om året til pension i hele vedkommendes arbejdsliv.

Cheføkonom i Danica Pension Jens Christian Nielsen er godt tilfreds med, at skatten på kapitalforvaltningen er væk, og han erkender, at 10.000 kr. mere i skat i alt på pensionsafkastet set over en periode over 30 år nok ikke er så meget.

Alligevel mener han, at det er problematisk, at regeringen permanent øger skatten på afkast af pensionen.

»Det største problem er, at vi er på en glidebane, hvor politikkerne hele tiden lader sig friste af at tage lidt hist og pist af de efterhånden 3.000 mia. kroner, som danskerne i alt har sparet op til pension,« siger Jens Christian Nielsen.

»Og forhøjelsen af PAL-skatten er bare et af mange håndtag, man har skruet på gennem de sidste år,« siger Jens Christian Nielsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip