Sådan ser de butiksansattes overenskomst ud

Arbejdsgiverne i Dansk Erhverv og lønmodtagerne i den faglige organisation HK Handel har forhandlet en overenskomst om løn- og ansættelsesvilkårene for 110.000 butiksansatte i detailhandlen på plads.

Her er hovedpunkterne i aftalen, der skal til urafstemning:

* Mindstebetalingslønnen til faglærte hæves med 1,50 kroner 1. marts i år, 1,65 kroner 1. marts 2015 og 1,80 kroner 1. marts 2016.

* Forældre af samme køn får lige adgang til forældreorlov.

* Forældreorloven med løn forlænges fra 11 til 13 uger, hvoraf hver af forældrene har ret til at holde fem uger, og de resterende tre ugers orlov kan fordeles som ønsket. Lønloftet under forældreorlov forhøjes fra 135 kroner til 140 kroner.

* Anciennitetskrav for uddannelse, der støttes af Handlens Kompetenceudviklingsfond, sænkes fra ni til seks måneder.

* Medarbejdere får mulighed for en ekstra uges uddannelse i forbindelse med afskedigelse med støtte fra Handlens Kompetenceudviklingsfond.

* Arbejdsgivers bidrag til pension under barselsorlov forhøjes fra syv kroner pr. time til 8,5 kroner pr. time med virkning fra 1. juli 2014.

* Forenkling af arbejdstidsreglerne inden for fuldtids- og deltidsansatte. Det er også aftalt at øge opmærksomheden omkring medarbejdernes ønsker om ned- eller opnormering af den aftalte arbejdstid.

* Genetillæg reguleres med 1,5 procent pr. 1. marts 2014, med 1,6 procent pr. 1. marts 2015 og med 1,7 procent pr. 1. marts 2016.

Kilde: Dansk Erhverv og HK Handel.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip