Sådan ser du den magiske stjerneregn på himlen

Hvert år passerer meteorsværmen Orioniderne, der er rester fra den kendte Halleys-komet, jorden. Det giver mulighed for spektakulære stjerneskud.

I år begyndte den periode den 16. oktober, men den topper i nat. Her vil der være stjerneregn på himlen

For at se fænomenet skal man - naturligvis - bevæge sig udendøre og så langt væk fra bylys som muligt. Dernæst skal man vende blikket op mod stjernebilledet Orion og kigge lidt til venstre for det.

Har du svært ved at finde Orion, så er det det stjernebillede, som nogle gange bliver forvekslet med Carlsvognen. Det er tre stjerner på række, men tættere på hinanden en Carlsvognen, som er “bæltet” i Orions bælte. 

Læs også: Skyfri nattehimmel gav klart udsyn til orange måne

Derudover er det en rigtig god idé at befinde sig i Jylland eller på Fyn. Her skulle der nemlig være gode chancer for at kunne se himlen det meste af aftenen, siger DMI til Ekstra Bladet.  Den opklaring breder sig i løbet af aftenen også østpå, men der vil være skyer med huller i skydækket over hele landet.

Ifølge BBC er det bedste tidspunkt at se stjerneskuddene på lige inden daggry i morgen, så hvis du kan stå tidligt op eller holde dig længe vågen, skulle det give de bedste chancer.

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip