Sådan sikrer du dig mod sommerhus-indbrud

Nordjyllands Politi opfordrer borgerne til at gøre sommerhuset sikkert og dermed undgå indbrud.

Sommerhusområder ligger ofte øde hen i efteråret og vinteren. Dermed er der ingen til at reagere, hvis en tyv smadrer ruder eller bryder døre op.

Og tal fra Nordjyllands Politi viser da også, at det frister tyvene – for indbrud i folks fritids- og sommerhuse stiger nemlig i de mørke måneder.

En gennemsnit for denne type indbrud i de sidste tre år fra 2010-2012 viser, at der i årets sidste 10 uger (uge 44-53) indløb knap 225 af sådanne anmeldelser til det nordjyske ordensmagt, mens det tilsvarende gennemsnitstal for de 10 uger før (uge 34-43) lå nede på ca. 185.

Sådan gør du sommerhuset sikkert

Derfor opfordrer Andreas Mylund, sikringsrådgiver ved Nordjyllands Politi, at sommerhusejerne beskytter deres bolig mod ubudne gæster.

- Fjern ting omkring sommerhuset, der kan bruges til indbrud, fx værktøj. En alarm vil også gøre underværker, foreslår sikringsrådgiveren.

Alarmen kan være med fotosensor, udvendig sirene og orange lys og med alarmoverførsel til ejer, naboer eller kontrolcentral, hvilket giver mulighed for at reagere på alarmen.

- Det er også muligt, at der til alarmen kan kobles fugtmåler eller føler, der kan registrere et sprængt vandrør, ligesom også røgdetektor kan kobles på, tilføjer Andreas Mylund.

Se sommerhuset med tyvebriller på

Sikringsrådgiver Andreas Mylund anbefaler, at man gennemgår sit sommerhus med tyvens øjne og særligt benytter sig af følgende gode råd:

Fjern det, der frister tyven, fx tv og smykker.

Brug solide hasper på vinduer og monter dobbeltlås.

Tilmeld dig nabohjælp.

Vis tyven, at der ikke er noget at komme efter: Træk gardiner fra og åbn skabe.

Lås haveredskaber inde.

Fjern ekstra nøgler, der måtte være gemt ved sommerhuse.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip