Sådan skal der omprioriteres i politiet

Rigspolitiet vil fredag fremlægge en effektiviseringsplan, der blandt andet indeholder disse tiltag:

* Politihunde: Antallet af hunde, der bruges til patruljering skæres med 15 procent. Samtidig ændres "Det Nationale Koncept", som dækker over det antal hunde, som Rigspolitiet til enhver tid skal kunne tilkalde fra kredsene, fra 214 til 150.

Antallet af bombe- og narkohunde fastholdes, men planlægningen af deres indsats centraliseres, så flere kredse går sammen om et større narkohundeberedskab, der dermed kan udnyttes mere effektivt.

Bombehundene samles i to "opgavefællesskaber" frem for de nuværende tre.

Samtidig sættes der begrænsninger for hundetræningen, ligesom der ikke længere skal være særtræning forud for danmarksmesterskaberne for narko- og politihunde.

* Færdselsindsats: Antallet af motorcykler skal reduceres fra 210 til 140, og køretøjerne bliver ikke længere knyttet til den enkelte betjent. I stedet vil motorcyklerne kunne benyttes af flere betjente i det samme døgn.

Politiet konstaterer, at denne model benyttes i 16 ud af 17 europæiske lande, hvor man indhentet oplysninger fra.

* Derudover vil der ske sammenlægning af enheder og ændring i organisationen inden for kriminalteknik, ligesom arbejdsgangene i overvågnings- og analyseafdelingen effektiviseres.

Der effektiviseres og spares på de ovenstående områder for at frigøre ressourcer til andre investeringer.

* Den Nationale Operative Strategiske Analyse af kriminalitetsudviklingen viser, at særligt politiets evne og kapacitet til at forebygge, efterforske og retsforfølge økonomisk kriminalitet og it-kriminalitet skal forbedres.

Også situationer, hvor politiet skal håndtere større, uvarslede og ekstraordinære hændelser under et nationalt trusselsbillede, skal forbedres.

Det er kommet klart til udtryk med 22. juli Kommissionens beretning om Norsk Politis håndtering af terrorangrebet på Utøya i Norge.

(Kilde: Rigspolitiet)

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip