Sådan stemmer de kendte ved valget

Valgkampen er i fuld gang, og danskerne skal snart til stemmeurnerne - også de kendte.

Hvis du er en af dem, der er i tvivl om, hvor du skal sætte dit kryds, så er du ikke den eneste. Flere danske kendisser har også problemer med, hvilket parti de skal vælge i stemmeboksen.

- Jeg har aldrig nogensinde haft så svært ved at beslutte mig op til et valg. Tidligere har jeg stemt SF, men det er, som om at der er mindre forskel på de forskellige partier, end der tidligere har været. Der er ikke nogle klare linjer, og derfor har jeg ikke besluttet mig endnu, siger Kenno, med det borgerlige navn Kent Pedersen, der er en del af reggae-duoen Djämes Braun, og bliver suppleret af duoens andet medlem.

- Jeg ved heller ikke, hvem jeg vil stemme på endnu, men jeg kan jo godt afsløre, at vi er lidt røde i kanten, siger Pilfinger, med det borgerlige navn Lasse Kramhøft.

Rap-veteranen L.O.C. er også en af de vælgere, der er i særlig høj kurs hos politikerne under valgkampen. Han har nemlig heller ikke besluttet sig for, hvor han vil sætte sit kryds, og han finder først ud af det i sidste øjeblik.

- Sidste gang satte jeg en personlig stemme på Thorning, men denne her gang synes jeg, at det hele ligner hinanden, så jeg ved det ikke endnu. Jeg er typen, der finder ud af det på dagen, siger Liam O' Connor.

Under valgkampen bugner internettet med forskellige kandidattest. Mange danskere er hoppet på bølgen for at finde ud af, hvilken politiker, de er mest enige med. Det samme er flere af de danske musikere.

- Jeg ved ikke, hvem jeg stemmer på endnu, men jeg har taget en kandidattest, og der har jeg meget ramt Alternativet, siger Daniel Jensen, der er kendt fra den danske rapgruppe Vild $mith, og bliver afbrudt af et andet medlem.

- Dem har jeg fået i alle de test, jeg har taget. Problemet er bare, at de lidt er et parti, hvor der ikke rigtig er nogen, der ved, hvad de vil gøre, hvis de først får noget at skulle have sagt, men det er i hvert fald dem, jeg vil stemme på, tror jeg, siger Esben Iversen.

Og flere danske kendisser er positivt stemt over for Danmarks nye grønne parti. Anders Møller, der spiller keyboard i rockgruppen Turboweekend, er ikke i tvivl om, at partiet skal have hans stemme.

- Jeg stemmer på Alternativet. Det er gået op for en som mig, der aldrig rigtigt har interesseret sig for politik, at tingene godt kan være på en anden måde, end det er nu. Det med det grønne og bæredygtige tænder noget i mig, siger han.

Kendisserne og resten af danskerne skal til stemmeurnerne den 18. juni.

/ritzau/FOKUS

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip