Sådan undgår du at blive et PMS-monster

Mange kvinder er tikkende bomber hver måned, fordi de døjer med PMS (Præ Menstruelt Syndrom), som giver ubehag ved menstruaution.

Med symptomer som mavesmerter og hovedpine gør PMS kvinder ukampdygtige, men ifølge nyhedssiden Stuff.com er der godt nyt til de ramte kvinder.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Bestemt mad kan nemlig reducere PMS-symptomer. Her følger syv madvarer, der menes at kunne gøre en forskel ifølge Stuff.com.

1. Yoghurt: Calcium, som findes i yoghurt, er kendt for at reducere spændinger og muskelspasmer, der giver kramper. Prøv at spis tre portioner af calciumholdig mad, såsom yoghurt, fedtfattig mælk eller ost.

2. Laks: Omega 3 fra laksen kan hjælpe med at holde stresshormoner (cortisol og adrenalin) i balance. Det gør, at du vil være mindre gnaven.

3. Solsikkekerner: B-vitamin fra kernerne lindrer PMS-symptomer som oppustethed, kramper, træthed og humørsvingninger. Også B6-vitamin er anvendelig i denne sammenhæng. 

4. Bananer: Magnesium fra bananer bekæmper gnavenhed, fordi magnesium hjælper med at regulere serotonin (det glade stof i hjernen). Det samme gør spinat, tofu, cashewnødder og artiskokker.

5. Fuldkornsbrød: Fuldkornsvarer som brød og pasta er komplekse kulhydrater med masser af B-vitamin, som er fantastisk til at øge serotonin-niveauet og fjerne de sure miner.

6. The: Især kamille-the er kendt for at reducere stress og angst, mens pebermynte-the hjælper mod kvalme. Enebær-the er kendt for at reducere oppustethed.

7. Hørfrø: En god kilde til Omega 3, og en daglig håndfuld af disse frø vil hjælpe med at holde hormonerne under kontrol og forbedre dit humør.

   

Dagens Gossip