Sådan undgår du at blive skilt efter sommerferien

Sørg for, at familien får holdt en rigtig god sommerferie, hvor mor og far har tid til at flette fingre og snakke ordentlig sammen.

Tiden efter ferien til Mallorca eller Lalandia er nemlig højsæson for skilsmisser. Det skyldes, at mange par ser sommerferien som en sidste chance for at redde forholdet.

Det fortæller parterapeut Ingrid Ann Watson.

- Når der ikke sker noget på ferien, hvor vi har god tid til at snakke og kysse og komme nærmere hinanden, så bliver det så larmende tydeligt, at der er noget galt. Mange giver op og opsøger mig, fordi de overvejer at blive skilt, siger Ingrid Ann Watson.

Hun anbefaler derfor, at familien tager et stormøde inden ferien, hvor man afstemmer hinandens forventninger.

- Hvis man har det skidt i sit parforhold, så er det vigtigt at lave en forventningsafstemning hjemmefra. Man indkalder til et stormøde i familien og sætter sig ned sammen med børnene og snakker om, hvad man har lyst til hver især, siger parterapeuten.

Det kan være, at manden har lyst til at køre mountainbike på Gran Canaria, mens hun bare vil ligge ved poolen.

- Hvis hun ikke kender mandens forventninger på forhånd, kan det være, at hun tænker: "Typisk ham, han trækker sig og gør sit eget, og så hænger jeg på børnene," siger Ingrid Ann Watson.

Et andet råd er at forbyde skænderier på ferien.

- Det kan man jo ikke, men bare det at sige det, vil give færre skænderier. Derefter sætter man sig hver især med en seddel og skriver, hvad man synes et skænderi er, siger Ingrid Ann Watson, der også anbefaler, at man husker på, at alle ikke har samme dagsrytme.

- Hvis manden sover længe, så aftaler man, at hun går ned med børnene og spiser morgenmad mandag, tirsdag onsdag. Til gengæld er hun tidligere træt og bliver måske på altanen om aftenen med et glas vin, mens han går ud og ser underholdning med børnene.

Husk også voksentid uden børn, understreger parterapeuten, der bl.a. har skrevet bogen "Elsk ham igen".

- Jeg foreslår altid, at man ikke sover i samme rum som børnene. Det betyder nemlig, at der ikke er noget sex. Hvis man har et skrantende forhold, har man brug for noget larmende sex. Så drik jer fulde og ha' sex ved poolen, opfordrer Ingrid Ann Watson.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip