Sådan undgår du de farligste bøffer ved grillen

Blot nogle få dråber kødsaft fra råt kød med campylobacter-bakterier er nok til at forvandle en grillfet til et ulmende maveonde.

Hvert år bliver flere hundrede danskere syge, når de for alvor fyrer op i grillen.

Derfor minder Fødevarestyrelsen nu om tre gode grillråd, der kan forhindre de værste bøffer.

1. Brug altid to fade - et til råt og et til stegt kød

2. Brug altid to grilltænger - igen: En til råt og en til stegtkød

3. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød

- Nogle grillentusiaster fristes til at flambere sig ud af problemerne, og giver både bøffer, kyllingelår og grillpølser en spand kul for at minimere risikoen for salmonella og campylobacter. Men hårdt branket kød indeholder de såkaldte PAH’er, som er kræftfremkaldende. Derfor er det så vigtigt, at grillkullene får tid til at blive grå og glødende og uden synlige flammer, inden kødet bliver lagt på grillen. Og sørg også for at vende bøfferne ofte, så de ikke får en sort skorpe, forklarer Gudrun Sandø fra Fødevarestyrelsen.

God appetit.

Dagens Gossip