Sådan undgår du kedelige regninger på din bilferie i påsken

Der er grund til at tjekke bilen og reglerne grundigt inden påskeferien.

Mange tusinde danskere kører nemlig på påskeferie i både Danmark og Tyskland, og der er altså flere ting man skal være opmærksomme på. For det kan spare dig for mange penge.

De populære rejsemål ligger både i Danmark, men også Nordtyskland, da det er nemt at komme til i bil.

- Danskerne vil slappe af i nogle tilfredsstillende rammer, få god mad og besøge et par spændende byer, der er inden for rækkevidde. Det kan de i Danmark og Tyskland, siger Lars Bjelsdorf, der er administrerende direktør hos Risskov Bilferie.

Men for mange bilister ender bilferien for en del påskerejsende med ekstra udgifter. Mange biler går ganske enkelt i stykker på turen og skal repareres, oplyser Applus Bilsyn.

Lige nu hjælper Applus Bilsyn danskere over hele landet med at tjekke op på deres bil før påske-bilferien.

- Selv mindre rejseferier på op til 1.000 - 1.500 km afhængig af destinationen kan meget let give især ældre biler motor- og mekanikproblemer undervejs. Bilister kan reducere risikoen for tekniske fejl og ekstra omkostninger undervejs ved at få kontrolleret blandt andet bremser og tandrem inden afgang, siger Per V. Rasmussen, der er administrerende direktør hos Applus Bilsyn.

50 byområder i Tyskland har desuden indført miljøzoner, der kræver særlig tilladelse for at køre ind med sin bil.

Bestil et miljømærke eller læs mere om reglerne for de tyske miljøzoner her.

Bliver du taget i at køre i en miljøzone uden, at din bil er udstyret med et miljøzonemærke, får du en bøde på 40 euro, hvilket svarer til cirka 300 kroner.

- I nogle byer med miljøzone er det tilladt at køre med både det røde, det gule og det grønne miljømærke. Men stadig flere byer bruger kun grønne mærker, siger Per V. Rasmussen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip