Sådan undgår du madkrise: Hav dette i køleskabet

Skrevet af Aller Media

29/06/2014

Dagens topnyheder

Det er ikke altid, du lige når at komme i supermarkedet og købe ind, og der skal bare stå mad på bordet kl. 18.00, inden ulvetimen går over gevind, og børnene bliver helt umulige.

I sådanne tilfælde er der nogle madvarer, du altid bør have i køleskabet.

Dels kan man altid lave noget ud af dem, og derudover er de fyldt med den næring, du og familien behøver.

Se hvad ernæringsekspert Lise von Krogh fra KK.no altid anbefaler, vi har i køleskabet.

Skal rugbrød i køleskabet - få svaret

Rodfrugter
Du bør altid have løg, gulerødder og kartofler i køleskabet. Rodfrugter er i det hele taget godt at have på lager, de kan bruges til mange ting, og de holder sig længe. Hav også lidt frugt på lager siger Lise von Krogh til KK.no. 

Æg
Æg er uundværlige, og du kan bruge dem til stort set alt. Lav for eksempel en omelet eller et spejlæg. Æg kan tilmed holde sig i lang tid. Så dem må du aldrig løbe tør for.

Dijonsennep
Har du ikke rigtig noget at lave marinade af så brug lidt dijonsennep. Blander du det med olivenolie, har du en hurtig dressing. Du kan også bruge sennep alene til at marinere kødet med. Salat Salat kan du tilsætte til stort set alt. Hav altid lidt ved hånden, så det kan spice din mad op.

Derfor må du IKKE putte tomater i køleskabet

Yoghurt Naturel
I dag er det let at få fat i store bægre med yoghurt. Det kan både redde din morgenmad, frokost og aftensmad. Hav altid lidt frugt liggende og smid det i. Det kan redde ethvert måltid.

Oliven
Oliven kan bruges til næsten alt, og de gør som regel maden lidt mere spændende.

Kødpålæg
Hav altid lidt kødpålæg i køleskabet. Mager skinke smager for eksempel godt, og det er fyldt med masser af proteiner.

Fiskepålæg
Hav enten sild, laks eller makrel i køleskabet. Fisk er fyldt med omega-3-syrer, og det smager forrygende på for eksempel ristet brød.

Cremefraiche
Er du løbet tør for dressing, lige inden gæsterne kommer, så har du selvfølgelig lidt cremefraiche i køleskabet. Det er i hvert fald en god ide altid at have på køl. Hvis du blander lidt lime og basilikum i din cremefraiche, så har du en dejlig dressing til grillmaden.