Sådan undgår du at støtte dyremishandling på ferien

Men vær opmærksom.

For selvom det er populært at smide et farverigt feriebillede på Facebook, hvor man klapper en tiger, sidder overskrævs på en elefant eller svømmer på ryggen af en delfin, så kan man hurtigt komme til at støtte en grum industri.

Derfor er det klogt at tænke sig om en ekstra gang, før man kaster penge efter aktiviteter, der involverer dyr. I mange tilfælde ender man med at bidrage til mishandling, selvom det ikke ved første øjekast ser ud til, at dyrene lider.

Projektleder Michael Carlsen fra Dyrenes Beskyttelse fortæller, at det kan være svært at spotte, om dyrene lever under optimale forhold. Han anbefaler, at man altid holder sig fra vilde dyr i fangeskab samt alle aktiviteter, hvor man har mulighed for at røre ved dyrene.

- Med mindre det modsatte er bevist, så kan man godt gå ud fra, at det ikke er i orden, siger han til Dagens.dk.

- I udlandet kan man blandt andet møde aber og tigre, som man kan få lov til at sidde med og klappe. Det er dyr, som i bund og grund er vilde, og derfor er de svære at tæmme. I grove tilfælde er klør og tænder fjernet, så en turist ikke pludselig får bidt en finger af, og man kan risikere, at de er bedøvet af stoffer, siger han.

Han forklarer, at mange af dyrene er indfanget til et liv i turistindustrien, og det er en stor stressfaktor for de vilde dyr at være i kontakt med mennesker. Blandt andet af den grund har de en kortere levetid i fangeskab end ude i friheden.

Læs også: På trods af advarsler: Danske jægere dræber elefanter i lande, hvor de er truet af udryddelse

Michael Carlsen anbefaler derfor, at man altid undgår nærkontakt med dyr som tigre, elefanter, bjørne og aber, ligesom at optrædende dyr eller dyrekampe aldrig er i orden - for eksempel mellem hunde eller haner.

Et andet populært feriedyr er delfiner. Det er i mange lande muligt at betale for at komme helt tæt på de store pattedyr og svømme med dem, men det er sjældent en god idé.

- Definer er ufatteligt svære dyr at holde i fangeskab på ordentlig vis. De lever stort set aldrig under optimale forhold, forklarer han.

Men hvad må man så?

Michael Carlsen fortæller, at det som regel er i orden at bruge penge på for eksempel rideture på heste og kameler, fordi det er domesticerede dyr, der er blevet vant til mennesker gennem mange generationer. 

- Det er ikke meget anderledes end at ride på en hest herhjemme. Der skal man bare holde øje med, hvordan dyrene bliver behandlet. Har de vand? Får de pauser?

Hvis man vil i kontakt med mere eksotiske dyr, anbefaler Michael Carlsen at man opsøger dem i deres naturlige miljø, hvor der ikke er tvivl om, at de har det godt.

Selvom man ikke kan komme helt så tæt på, så er man i det mindste ikke med til at støtte dyremishandling.

Følg Dagens Dyreriget for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip