Sådan undgår du sult under dit vægttab

Skrevet af Aller Media

21/01/2014

Dagens topnyheder

Det kan i starten være svært at vænne sig til en ny livsstil, hvis du så oven i det føler sult.



- Det er vigtigt, at du ikke spiser mere mad af den grund. Der er forskellige måder hvorpå, du kan undgå, at sulten overtager. Når du indtager et måltid, er det vigtigt, at dine forskellige sanser bliver stimuleret, hvis du skal føle dig ordentligt tilfredsstillet og mæt bagefter, fortæller diætist Lisa Bolting.

Dine sanser har en afgørende betydning for din madoplevelse og ikke mindst for, hvordan du reagerer efter dit måltid. 


Læs om brugen af de fem grundsmage på SlankeDoktor.dk


Smagssansen


Hvis alle grundsmage, sødt, surt, salt, bittert og umami, indgår i dit måltid vil smagssansen blive tilfredsstillet. 



- Et klassisk eksempel på at smagssansen ikke er tilfredsstillet, er hvis du får trang til søde sager efter aftensmåltidet. Sørg for at den søde smag også er en del af aftensmåltidet og undgå derved trangen efterfølgende, anbefaler Lisa Bolting.



Følesansen 


Diætisten anbefaler, at der i måltidet både er en saftig, sprød og blød konsistens: 



- Tjek om du har fået alle konsistenser ned i din indkøbsvogn, når du handler eller opnå dem ved at tage højde for forskellige tilberedningsmetoder. Fx kan du vælge, om dine kartofler skal være saftige (tilberedt i ovn i stanniol), sprøde (stegt på panden) eller bløde (kartoffelmos), alt afhængig af hvad din tallerken ellers består af.



Skift smagsløg og tab dig – læs mere på SlankeDoktor.dk

Syns- og lugtesansen 


Husk at gøre noget ud af måltidets præsentation – altså hvordan den ser ud og hvordan den dufter. Det optimale vil være, hvis der findes en god farvekomposition og gode aromastoffer.



- Servér maden i pæne skåle eller anret den flot på tallerkenen. Synet og duften er med til at gøre os sultne, men har samtidig også en betydning for, hvor mætte vi bliver. Så sørg for at få tilfredsstillet alle sanserne, og undgå derved at spise for meget eller at sulten senere på aftenen tager over, slutter diætisten.

Af Redaktionen, SlankeDoktor.dk/NewsDesk Aller Media