Sådan undgår du tørre øjne

Det er især kvinder omkring overgangsalderen, der kommer til at lide af tørre øjne, fordi de af hormonelle årsager ikke producerer nok væske i øjnene.

Men er du ikke på det stadie i dit liv, så kan der også være andre årsager på spil, forklarer sundhedsskribenten Fred Cicetti på LiveScience.com.

Har du kontaktlinser, så kan det være dem, der generer, forklarer han. Lige som visse former for medicin kan være årsagen.

Og er du over 50 år gammel, så er tilstanden faktisk desværre meget almindelig, selvom du kan afskrive både kontaktlinser, medicin og overgangsalder.

Har du poser under øjnene? Skurken kan være for meget salt i maden. Se mere på Soendag.dk

Gå til de professionelle

Det vigtigste er, at du opsøger en læge eller en optiker alt afhængigt af, hvad der har skabt problemet, forklarer han.

Lægen kan ordinere forskellige midler, der kan hjælpe dig, ligesom din optiker kan hjælpe dig med at finde en anden løsning, hvis det er dine linser, der generer dig.

I yderste konsekvens kan en operation være nødvendig, hvor de huller, som tårerne løber fra øjet lukkes til enten midlertidigt eller permanent.

Spis rigeligt med fisk

Som i så mange andre aspekter af vores helbred kan kosten også spille en rolle.

En undersøgelse, der netop er blevet offentliggjort i tidsskriftet Cornea, viser, at omega-3 fedtsyrer kan afhjælpe de tørre øjne.

Stephen Pflugfelder fra Baylor College of Medicine undersøgte 38 kvinder i overgangsalderen, som alle led af tørre øjne.

Og efter tre måneder, hvor de havde taget et tilskud til kosten bestående af omega-3 fedtsyrer, så havde de mindsket irritation i øjnene, ligesom tilstanden var stagneret.

I en kontrolgruppe, der havde fået placebo, havde alle kvinderne fået det værre i samme periode.

Selvom sommeren er ovre, skal du beholde solbrillerne på. Læs mere på Femina.dk

Lisbeth Madsen, NewsDesk, Aller Media

Dagens Gossip