Sådan undgår forældre lockout-skattesmæk

Hvis børnene skal med mor eller far på arbejde efter påske, fordi lærernes lockout træder i kraft, kan de slippe for skattesmæk i nogle tilfælde.

Ifølge Skat afhænger det nemlig af situationen, om pasningen er skattepligtig eller ej. Det meddeler Skat onsdag.

- Skat kan helt generelt og overordnet sige, at en eventuel beskatning vil afhænge af, hvilken ordning der er tale om, skriver Skat i en pressemeddelelse.

Her gøres det klart, at der er flere måder at indrette børnepasningen på for virksomheden, og der kan i nogle tilfælde være tale om en pasningsordning, som slipper uden om en beskatning.

- I tilfælde, hvor medarbejderne deles om pasning af de medbragte børn, har arbejdsgiveren ikke en udgift til børnepasning. Derfor er det Skats opfattelse, at der ikke er tale om et personalegode, der er skattepligtigt, skriver Skat.

Det betyder, at hvis medarbejderne selv passer de medbragte børn i løbet af arbejdsdagen, er der ikke risiko for et skattesmæk.

Er der derimod tale om, at arbejdsgiveren sættes en konkret medarbejder til at stå for børnepasningen, er der tale om en udgift for arbejdsgiveren - og så skal der betales skat af godet.

Tommelfingerreglen er derfor, at som udgangspunkt skal forældre betale skat, hvis arbejdsgiveren står for pasningen, men ikke hvis medarbejderne selv passer børnene.

I løbet af onsdag har Skat oplevet massiv interesse for spørgsmålet, fordi det tirsdag stod klart, at virksomheders børnepasning under lockouten kan risikere at blive en dyr fornøjelse for forældrene, hvis der skal betales skat af pasningen.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip