Sådan vil Erna Solberg og Siv Jensen ændre Norge

»Vi har nået en konklusion om de politiske sager, som skal danne grundlaget for den nye regering,« siger Høyre-lederen Erna Solberg ifølge NRK.

De to højrefløjspartier er nået til enighed om otte områder, som den nye regering især vil fokusere på. Det gælder blandt andet afbureaukratisering i det offentlige samt en styrkelse af konkurrenceevnen, skriver NRK.

Det er første gang, at Fremskrittspartet, som på flere områder kan sammenlignes med Dansk Folkeparti i Danmark, kommer i regering, og partileder Siv Jensen lover, at partiet vil sætte et grundigt fingeraftryk på politikken.

»Vi har brug for lidt tid, der er mange tunge strukturer, som skal ændres. Men vi går hurtigt i gang. Vi får en hånd på rattet, og det skal kunne mærkes,« siger hun.

Et af de hovedpunkter, som meget vel kan være et af Siv Jensens aftryk på regeringsgrundlaget, er en strengere flygtninge- og indvandringspolitik samt en styrket sikkerhedspolitik. Samtidig vil hun sammen med Erna Solberg også styrke velfærdssystemet og sikre bedre vilkår for socialt udsatte.

Ifølge Erna Solberg kan man endnu ikke sige, hvor meget regeringsgrundlaget vil koste.

»Det er ikke muligt på nuværende tidspunkt, men hvis økonomien kan tåle, at vi bruger flere penge, kan vi bruge flere penge. Hvis den ikke kan tåle det, kan vi ikke bruge så mange penge,« siger hun.

Regeringsgrundlaget hedder ifølge vg.no »politisk plattform«.

Dagens Gossip