Sådan vil Kyllingen arbejde

Suspensionen betyder, at han ikke må have noget sportsligt at gøre med cykelholdet Christina Watches-Onfone, som ellers må betegnes som værende hans hold. Men i sidste uge fik Michael Rasmussen alligevel lov til at arbejde for holdets kommercielle afdeling - så længe han holder sig fra det sportslige.

Lidt mere firkantet sagt betyder det, at Michael Rasmussen gerne må indgå en sponsoraftale, men han må ikke gå ind i rytterbussen.

Michael Rasmussen er glad for, at han har fået lov tilladelse til at arbejde, og her fortæller han, hvordan han har tænkt sig at gribe det an.

- Jeg kan sagtens overholde de regler jeg har fået, for det gælder bare om at holde tingene adskilt, siger han.

Hårfine grænser

Rasmussen har af Danmarks Idræts-Forbund (DIF) fået liste med punkter over hvad han må, og hvad han ikke må så længe han er suspenderet. Ud fra den har han sammensat sine arbejdsgange for Christina Watches-Onfone.

- F.eks. gør vi det sådan til DM, som bliver kørt snart, at vi sætter tidspunkter på for at adskille det sponsormæssige og det sportslige. Fra det tidspunkt løbet går i gang, så er bussen åben for sponsorer til spisning, og kl. 16.30 så er det ud igen, og så er det rytterbus, forklarer Michael Rasmussen.

Taktik og spørgsmål om cykelløb må Kyllingen ikke tage stilling til længere. Men privat må han gerne tale med ryttere og personale, som han plejer. Cykeludstyret står Rasmussen også stadig for, og han bestiller således cykler hjem til rytterne, og her kan han blive nødt til at snakke om cykling med rytterne.

- Hvis en rytter skal have en cykel i størrelse 56, så skal jeg jo have det at vide. Typisk går sådan en information gennem en mekaniker eller sportsdirektør, men rytterne ringer også til mig for at spørge til materiale.

- Men hvis en rytter spørger mig til råds om noget, så siger jeg, at det må han gå til Bo Hamburger (sportsdirektør) om.

Grænserne kan se hårfine ud, og Rasmussens tilladelse har da også mødt kritik. Danmarks Cykle Union (DCU) har bedt Den Internationale Cykle Union (UCI) om at give aftalen igennem, fordi DCU ikke mener, at Rasmussen må arbejde for Christina Watches-Onfone, når han er suspenderet. De andre danske continentalhold har også undret sig over aftalen med DIF. Den kritik lader Rasmussen gå hen over hovedet.

- Folk har ret til at have deres holdninger om mig. Jeg har fortalt om, hvad jeg har lavet i fortiden, og det kan man så synes om eller lade være. Jeg gider ikke og kaste mig ud i debatten.

Store drømme

Han er godt klar over, at mange vil have ekstra øje på ham, for at se om han overholder reglerne.

- Der bliver uden tvivl holdt øje med mig. Man har næsten på fornemmelsen, at der bliver holdt øje med mig, selvom jeg ikke gør noget. Men det er faktisk også derfor, vi har valgt at offentliggøre den aftale, vi har lavet med DIF og WADA. Vi har gjort det for at undgå at der opstår situationer, hvor folk siger ’nu laver han noget for holdet’. Nu ved folk, at jeg godt må være til stede.

Forrige uge underskrev Michael Rasmussen den endelige rapport, som er blevet udarbejdet i DIF på baggrund af hans dopingindrømmelse. Sagen ligger nu hos dopingnævnet, som inden sommerferien fælde en dom over Michael Rasmussen, så su-spensionen kan blive byttet ud med en reel karantæne. Det forventes, at han får to års karantæne, fordi han har samarbejdet med Anti Doping Danmark og DIF.

Michael Rasmussen har stadig store drømme for Christina Watches-Onfone, som han efter planen bliver sportsdirektør for, når han igen er en fri mand i sportslig forstand.

- Det cykelhold, som jeg engang kommer til at stå i spidsen for, skal køre Tour de France. Det er ambitionen. Og holdet må meget gerne rykke op og blive pro continentalhold allerede i næste sæson. Min indrømmelse i januar satte en lille rystelse i gang, hvor folk var i tvivl, om Kyllingens hold ville køre videre, men det gør det selvfølgelig. Om ikke så voldsomt lang tid kommer jeg til at stå i spidsen for det.

Dagens Gossip