To såret af skud under premierministers indsættelse

Ved skyderiet blev to politibetjente såret, den ene alvorligt, da han blev ramt i halsen, oplyser italiensk politi.

Ifølge Roms borgmester er skuddene ikke et udtryk for en terrorhandling, men den seneste tids politiske situation, har ikke hjulpet, siger han ifølge Reuters.

En mand er blevet anholdt for skuddene på gerningsstedet, fortæller et vidne, men det er endnu usikkert, hvorvidt der er nogen sammenhæng mellem indsættelsen og skyderiet.

46-årige Letta, som er næstformand for centrum-venstrepartiet Demokratisk Parti, gjorde lørdag en ende på det to måneder lange dødvande i italiensk politik, som har stået på siden valget i februar, hvor der ikke blev fundet en entydig vinder, der kunne forme en regering. Men Letta har nu fået politiske modstandere til at stå sammen i en bred koalitionsregering.

Én for én trådte Lettas ministre frem for at blive taget i ed af præsidenten, Giorgio Napolitano, som personligt har udpeget Letta som regeringens overhoved, ligesom han også har været en central aktør, da regeringens ministertaburetter skulle besættes.

Regeringen tæller et bredt udvalg af personligheder fra det politiske spektrum. Lettas vicepremierminister og indenrigsminister er Angelino Alfano, som har været Berlusconi-loyalist, siden de tidligere 1990ere og har været justitsminister og senere leder af Berlusconis parti.

Den ny økonomiminister er 70-årige Fabrizio Saccomanni, som siden 2006 har besiddet posten som centralbankdirektør, mens 65-årige Emma Bonino, militant feminist og tidligere medlem af Italiens radikale parti, er ny udenrigsminister.

Dagens Gossip