Sacchi siger god for Laudrup

Ja, mener Real Madrids tidligere sportsdirektør Arrigo Sacchi. Han er overbevist om, at Laudrup har kvaliteterne og personligheden til at styre Real Madrids stjernemandskab, hvis José Mourinho er fortid i klubben efter denne sæson. Og der bliver lyttet, når Señor Sacchi taler. Han er en af fodboldens mest respekterede navne og har været landstræner for Italien i fem år og var sportsdirektør for Real Madrid i halvandet år. Han er begejstret for Laudrup, som han mener, at Real Madrid bør jagte, hvis trænersædet bliver ledigt til sommer.

»I tilfælde af at Mourinho ikke er i klubben i næste sæson, så vil Michael Laudrup være en blændende kandidat,« siger Arrigo Sacchi i en telefonsnak med Berlingske.

Sacchi har fulgt Michael Laudrups karriere som spiller og ikke mindst som træner. Og det er ikke blot succes med Swansea, som overbeviser ham.

»I alle de klubber, Michael Laudrup har været træner i, har han forsøgt at implementere et offensivt spillesystem med fokus på at dominere kampene. Det er ikke lykkedes i hver klub, men han har været tro mod sit system. I Swansea synes jeg, at han har fået de resultater, han fortjener,« lyder roserne fra Sacchi, der i dag er rådgiver for Milan.

Fantastisk personlighed

Han peger også på Michael Laudrups personlighed som et vigtigt aspekt, når Real Madrid skal have en ny cheftræner.

»Laudrup har en fantastisk personlighed, og han er utrolig populær for sin ydmyghed og store kvaliteter som menneske. Han har den respekt, som en træner i Real Madrid skal have. Så jeg er meget positiv, men det er naturligvis ikke mit bord,« siger Arrigo Sacchi.

Til sommer er der præsidentvalg i Real Madrid, og hvis José Mourinho bliver fyret eller stopper efter denne sæson, så skal topkandidaten og den nuværende præsident Florentino Pérez finde en populær trænerkandidat at gå til valg på.

Swansea har plan b klar

I Swansea har klubbens ambitiøse formand Huw Jenkins også en plan b klar i skuffen. Ifølge fodboldredaktør Chris Wathan fra Media Wales har klubben allerede klargjort en liste med mulige afløsere, hvis Laudrup bliver købt fri af en anden klub til sommer. Jenkins har angiveligt fået flere indikationer på, at Laudrup kan være på vej videre til en storklub til sommer.

Selv er Laudrup ret afvisende over for tanken, hvilket dog er en naturlig udmelding fra diplomatiske Laudrup på dette tidspunkt af sæsonen.

»Det er smigrende at blive sat i forbindelse med en klub som Real Madrid. Men jeg har meget, jeg skal nå endnu med Swansea, og jeg har tænkt mig at blive i klubben,« sagde Laudrup forleden.

Her er Laudrups muligheder

Real Madrid

Så snart Real Madrid er ude af Champions League eller har vundet turneringen, så ventes det, at man melder ud, at José Mourinho stopper i klubben efter ønske fra begge parter. Det vil efterlade et af verdens mest attraktive trænerjobs åbent, og uanset hvad Laudrup siger højt nu, så siger han ikke nej til Real Madrid. Han vil være i det forreste felt af topkandidater, men en Carlo Ancelotti står nok foran ham på nuværende tidspunkt.

Sandsynlighed: 15 procent

Paris St. Germain

Hvis Carlo Ancelotti skifter til for eksempel Real Madrid til sommer skal der bruges en ny ung toptræner med karisma. Michael Laudrups navn vil givetvis blive nævnt, men PSG vil med stor sandsynlighed jagte José Mourinho som topprioriteten. PSG’s sportsdirektør Leonardo nævnes ikke som den store Laudrup-beundrer på trænersiden, så det bliver næppe Paris, at turen går til.

Sandsynlighed: 5 procent

Chelsea

Rafael Benitez er med sikkerhed en færdig mand, så snart sæsonen er slut. I kulisserne taler man også her om José Mourinho som topfavorit til et vildt comeback i storklubben. Klubbens stenrige ejer Roman Abramovich er meget lun på at se Mourinho tilbage. Men hvis det ikke bliver virkelighed, så vil en populær skikkelse som Laudrup med garanti være interessant for Abramovich, der også har fået Laudrup anbefalet af Frank Arnesen.

Sandsynlighed: 10 procent

Manchester City

Roberto Mancini og Manchester City kan være tæt på en skilsmisse. Denne sæson har været skuffende for Citys stenrige arabiske ejere, selv om Mancini skaffede mesterskabet i sidste sæson. Laudrup vil være et perfekt match for »smarte« City med penge og store spillernavne. Klubbens sportsdirektør er ovenikøbet Laudrups gode ven fra Barcelona-dagene Txixi Begiristain.

Sandsynlighed: 15 procent

Swansea

Efter tre klubber i træk i Getafe, Spartak Moskva og Mallorca hvor det kun er blevet til en enkelt sæson i hver klub, så er Michael Laudrup opsat på at vise kontinuitet. Laudrup skal have et vildt tilbud og ikke mindst store garantier om indflydelse, hvis han skal skifte væk fra Swansea. Samtidig står han over for Swanseas første europæiske eventyr efter triumfen i Liga Cup’en.

Sandsynlighed: 55 procent

Dagens Gossip