Sært pasfoto: Si godkendt som religiøs hat

Flere mænd, som hævder at deres religion kræver det, har nu fået rettens ord for, at de gerne må være iført en si eller et dørslag på billeder på deres identitetspapirer. Tilladelsen er givet, fordi mændene kalder sig "Pastafarians" og siger, de er medlemmer af "Det Flyvende Spaghetti-Monsters Kirke."

Senest er det tjekken Lukas Novy, som af myndighederne har fået grønt lys til bære den religiøse si. Han forklarer selv, at religionen foreskriver, at han altid skal være iklædt den alternative hat.

Myndighederne har vurderet, at et afslag ville være et brud på reglerne om, at man godt må være iført religiøs hovedbeklædning, der ikke dækker ansigtet.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

I 2011 var den østrigeren Niko Alm, som efter tre års kamp endelig fik lov til at iklæde sig et dørslag på sit kørekortsbillede. Han arbejder iøvrigt nu på at få "pastafarianisme" godkendt som en officiel religion i Østrig.

"Det Flyvende Spaghetti-Monsters Kirke." opstod som en spøgfuld protest i USA i 2005. En universitetsstuderende stillede spørgsmålstegn ved, at skolerne i staten Kansas underviste i "intelligent design" som et kristen alternativ til Darwins evolutionsteori.

LÆS OGSÅ: Amalie dropper bikinien efter pinlig løbebåndsulykke

Den unge Bobby Henderson mente, at man i så fald også burde undervise i "pastafarianisme" og troen på en overnaturlig ånd bestående af pasta og kødboller.

Medlemmer af "Det Flyvende Spaghetti-Monsters Kirke." mener nemlig, at et usynligt flyvende spaghettimonster skabte universet i en ordentlig brandert.

Pastafarianisme har i dag tusindvis af tilhængere især i det amerikanske universitetsmiljø og i Europa. Kirkens medlemmer betragter alle fredage som helligdage.

Dagens Gossip