Sæsonfinale: Dansk badmintonduo misser tre matchbolde

Verdens bedste badmintonspillere er i denne uge samlet i Dubai til sæsonfinalen i Superseries.

Turneringen fik onsdag en skidt dansk start, da Christinna Pedersen og Joachim Fischer åbnede med et nederlag på 21-19, 19-21 og 22-24 i mixeddouble til et stærkt sydkoreansk par bestående af Kim Ha Na og Ko Sung Hyun.

De to danskere var hårdt presset i første sæt, men bagud 10-15 satte Fischer og Pedersen en fornem slutspurt ind imod de sydkoreanske favoritter.

Andet sæt kom til at minde meget om første, da den danske duo var nede med 8-13, inden det lykkedes at komme foran 18-17. Alligevel fik modstanderne fra Sydkorea presset kampen ud i et tredje og afgørende sæt.

Tredje sæt fulgte samme skabelon som de foregående. Bagud med 8-12 og 17-19 fik danskerne sikret sig tre matchbolde. De blev ikke udnyttet, og så endte det med et nederlag.

Senere onsdag led Christinna Pedersen igen den hårde skæbne at tabe en kamp efter at have misbrugt matchbolde.

Denne gang skete det i selskab med Kamilla Rytter Juhl i damedouble. De tabte 21-16, 7-21, 20-22 til kineserne Tian Qing og Zhao Yunlei.

Danskerne førte 17-11 i tredje sæt og havde to matchbolde ved stillingen 20-18, inden kineserne nappede sejren med fire point på stribe.

Sæsonfinalen i De Forenede Arabiske Emirater har deltagelse af de otte bedste inden for badmintonsportens discipliner, der tæller single og double for både herrer og damer samt mixeddouble.

I hver række er spillerne inddelt i fire grupper. De bedste går videre til semifinalerne.

I herresingle er Danmark repræsenteret ved Jan Ø. Jørgensen og Viktor Axelsen, mens Mathias Boe og Carsten Mogensen samt Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding er med i herredouble.

/ritzau/

Dagens Gossip