Sag mod sygeplejerske: Sprøjtehylster fundet i container

Anklagemyndighedens mest håndfaste bevis i sagen mod en drabssigtet sygeplejerske er fundet i en stor container uden for sygehuset i Nykøbing Falster.

Det tomme sprøjtehylster kalder anklagemyndigheden for "gerningsvåbnet". Men på hylstret er hverken fundet dna eller fingeraftryk fra den 31-årige kvinde.

- Politiet har undersøgt fire containere, og der er ingen klarhed over, hvor affaldet kommer fra. Sprøjtehylstret kan stamme fra en hvilken som helst afdeling på sygehuset, pointerede advokat Jørgen Lange tirsdag ved Retten i Nykøbing Falster.

I sprøjtehylstret har politiet imidlertid fundet rester af tre stoffer, som også er fundet i blodet på et af sygeplejerskens påståede ofre: En 73-årig kvinde, der var blevet indlagt om formiddagen 28. februar med en blodprop i hovedet.

En sygeplejerskekollega har fortalt, at hun på et tidspunkt kom ind for at se til patienten. Her fandt hun den drabssigtede sygeplejerske stå bøjet over den sengeliggende kvinde.

Vidnet har desuden fortalt, at den sigtede havde to store sprøjter i hånden. Det var større sprøjter, end de normalt brugte på afdelingen.

Da den 31-årige opdagede sin kollegas tilstedeværelse, vendte hun sig ifølge vidnet om og foldede begge arme over brystet, som ville hun skjule, hvad hun havde i hænderne.

Få minutter senere fik patienten hjertestop. Det lykkedes dog at genoplive kvinden.

Efter tirsdagens retsmøde ønsker anklager Michael Boolsen ikke at diskutere sagens beviser. Han nøjes med at pointere, at både Østre Landsret og Retten i Nykøbing Falster flere gange har vurderet, at der er begrundet mistanke om drabsforsøget.

Også tre af de fire drab, som kvinden er sigtet for, mener både by- og landsret, at anklagemyndigheden ser ud til at kunne bevise.

En dommer valgte tirsdag at forlænge varetægtsfængslingen af kvinden med fire uger.

/ritzau/

Dagens Gossip