Sag om drab på storebror udsættes: Nyt bevis er dukket op

Skrevet af admin

24/09/2015

Dagens topnyheder

Et lydklip og nogle politirapporter udsætter nu domfældelsen i en sag fra en nordjysk landsby, hvor en 55-årig mand er tiltalt for at have dræbt sin to år ældre bror.

Anklager Susanne Hansen mener med lydklippet og rapporterne at have fundet et nyt bevis, skriver avisen Nordjyske på sin hjemmeside.

Dommen i sagen skulle være faldet torsdag.

Men anklageren mener, at det nye bevis skal indgå i bevisførelsen, som ellers var blevet afsluttet ved Retten i Hjørring, hvor sagen har kørt.

- Domstolene skal sikre, at sandheden kommer frem. Der er ingen tvivl om, at der skal gives tilladelse til at anvende de nye oplysninger, uanset hvor sent de er kommet frem, sagde Susanne Hansen i retten ifølge Nordjyske.

Det var i november sidste år, at et slagsmål mellem de to brødre endte med at koste storebroren livet.

Ifølge anklageskriftet døde den 57-årige storebror af kvælning, fordi han havde halsen stoppet af kartofler, samtidig med at der blev taget kvælertag på ham. Desuden bar han mærker efter slag mod både hals og hoved.

Han faldt livløs om efter slagsmålet, men blev genoplivet på Aalborg Universitetshospital. Her lykkedes det dog ikke lægerne at redde hans liv, og han døde tidligt næste morgen af sine kvæstelser.

Det var den nu 55-årige lillebror selv, der om aftenen efter slagsmålet slog alarm og fortalte, at brødrene havde været oppe at slås, og at hans storebror var faldet livløs om.

Lillebroren blev allerede samme aften anholdt og sigtet af anklagemyndigheden for grov vold. Det blev efter brorens død dagen efter ændret til drab eller vold med døden til følge, men han nægter sig skyldig i begge dele.

I anklageskriftet kræves han dømt for drab. Det er en anklage, der som udgangspunkt straffes med 12 års fængsel, har anklager Susanne Hansen tidligere sagt til Ritzau.

Afgørelsen af skyldspørgsmålet er ifølge Nordjyske udsat på ubestemt tid.

/ritzau/