Sag om vanrøgt af 79 dyr udsat

Dyreejer og førtidspensionist Erling Lauridsen fik i februar og marts måned pålagt sig, at forbedre forholdene for sine dyr - blandt andet ved, at sørge for at de havde nok af foder og vand.

I Juni valgte politi og dyrlæger at aflive 79 af hans dyr, da de mente, at Erling Lauridsen ikke efterkom det pålæg han havde fået tidligere på året.

Idag skulle sagen starte i Svendborg Byret, og omkring 20 fremmødte sympatisører var mødt op for at støtte Erling Lauridsen i hans sag.

Men sagen blev udsat før den overhovedet gik igang, og dommeren, anklageren samt alle fremmødte kunne pakke sammen igen efter kun 11 minutter, skriver Fyens.dk.

Da dyreejeren hverken var blevet afhørt eller sigtet siden aflivningen, havde hans advokat ikke haft mulighed for at indkalde vidner, der skal bevise, at aflivningen af de 79 dyr tilbage i juni var ulovlig.

- Vi nåede at komme lidt mere konkret ind på, hvilke forhold han ikke lever op til i dyreværnsloven, men det har trukket meget langt ud, og det er påfaldende, at der går fire måneder fra, at man udsteder pålægget og til, at man lige pludselig en dag mener, at det er så graverende, at man skrider til aflivning, siger dyreejerens advokat Michael Jensen til Fyens.dk.

Man forventer at sagen kommer for retten i 2013.

Dagens Gossip