Sagan forklarer beskeden jubelscene

Det kunne næsten se lidt uvant ud, da Peter Sagan endelig kunne juble over etapesejren på 7. etape af Tour de France med mål i Albi. Lidt febrilsk forsøgte han at få fat i sin grønne Cannondale-trøje og trække logoet frem mod hundredevis af blitzende kameraer, mens han kørte over målstregen.

Der var langt til den 'Forrest Gump-manøvre', den scenevante slovak imponerede med efte sejr på 3. etape af Tour de France 2012. Men efter en indledning på dette års Tour med tre andenpladser og en enkelt tredjeplads på de foregående etaper, var det tid til en mere traditionel gestikulation fra jubelens mester.

- Det var en anderledes sejr. Jeg viste min trøje fra Cannondale frem, fordi det ikke var min sejr i dag. Det var holdets, lød det uvant fra Peter Sagan.

Hele dagen arbejdede Brian Vandborg, Fabio Sabatini og de andre grønklædte Cannondale-ryttere hårdt for at holde blandt andre Mark Cavendish bagude.

- Mit hold arbejdede virkelig for mig i dag. Efter point-sprinten ude på etapen, knækkede feltet over, og mine holdkammerater kom op til mig og spurgte, om de ikke skulle lægge tryk på for at holde farten oppe. Jeg sagde, at de skulle gøre det, hvis de følte, de kunne, og de gjorde det fantastisk, forklarer Sagan, der også var godt tilfreds med, hvordan han blev afleveret i den afgørende spurt.Sejren på både den indlagte spurt og foran Degenkolb og Benatti i mål i Albi gør, at Sagan sætter sig tungt på førstepladsen i kampen om den grønne trøje med nu 224 point. Han understreger, at det er den grønne trøje, der rangerer over antallet af etapesejre.

- Jeg satser alt på den grønne trøje, sagde Peter Sagan.

André Greipel er nummer to i kampen om den grønne trøje med 130 point, mens Mark Cavendish har 119 point. Norske Alexander Kristoff følger efter med 111 point.

Tyske John Degenkolb fik endelig chancen frem for Macel Kittel hos Argos-Shimano. Den tyske topsprinter måtte overgive sig til Sagan efter sin andenplads.

- Jeg åbnede tidligt, men føler ikke, at jeg gjorde noget forkert. Sagan var bare den stærkeste i dag, lød det fra John Degenkolb.

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip