Sagan vinder Flandern Rundt efter vildt soloridt

Peter Sagan (Tinkoff) viste fantastisk kørsel, da han søndag vandt Flandern Rundt for første gang i karrieren.

Den slovakiske verdensmester rykkede fra de andre favoritter på den afsluttende brostensstigning, og med et vildt soloridt holdt han Fabian Cancellara (Trek) og Sep Vanmarcke (LottoNL-Jumbo) bag sig hele vejen til mål.

Der skulle køres mere end 75 kilometer i et ekstremt opskruet tempo, førend det lykkedes et udbrud at slippe væk.

10 kilometer senere gik feltet så også næsten helt i stå, og der faldt lidt ro på løbet, hvis hektiske indledning fik store konsekvenser for et par af de store favoritter.

Værst gik det ud over Greg Van Avermaet (BMC), som røg ned i et styrt med flere holdkammerater, og en grædefærdig Van Avermaet var ude at stand til at fortsætte. Belgieren havde brækket kravebenet.

Også Milano-San Remo-vinderen Arnaud Demare (FDJ) måtte udgå efter styrt.

Foran ville de øvrige favoritter spille en rolle, og mange store navne forsøgte at gå med i diverse forceringer.

Det betød tidlig udskilning, og med omkring 45 kilometer til mål, ramte rytterne den frygtede brostensstigning Koppenberg, som blot var et af de meget vanskelige stykker på ruten.

Mens de forreste i de respektive grupper kæmpede sig op, måtte mange stige af cyklen og trække den et stykke af vejen.

I front lå en gruppe på fem mand i et udbrud, som blev formet små 100 kilometer fra mål, da André Greipel (Lotto-Soudal) rykkede sig fri og fik følgesvende med.

Godt 30 kilometer fra mål angreb verdensmester Peter Sagan (Tinkoff) og eksverdensmester Michal Kwiatkowski (Sky) fra det decimerede felt, og de fik følgeskab af en anden forhåndsfavorit i skikkelse af Sep Vanmarcke.

Den stærke trio kørte op til de forreste, som havde et forspring på omkring et halvt minut ned til feltet med blandt andre Fabian Cancellara inden foden af den næstsidste stigning, Kwaremont, omkring 18 kilometer fra mål.

På sidste opkørsel til Paterberg, der når en stigningsprocent på 20, blev Vanmarcke efterladt stillestående af Sagan, som begav sig ud på de sidste 13 kilometer med Cancellara og Vanmarcke omkring 13 sekunder bagefter sig.

Med imponerende kørsel formåede Sagan faktisk at udbygge føringen til de to konkurrenter, og på målstregen var han 25 sekunder foran Cancellara.

Vanmarcke undlod at spurte om andenpladsen, så Cancellara kunne modtage publikums hyldest i sit sidste Flandern Rundt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip