Sagen anket: Nu har dødsdømte Fido fået en advokat

Hunden Fido får lov at leve lidt endnu. Fidos ejer, Louise Bluhme Sørensen fra Rødding, har torsdag anket politiets afgørelse om, at hunden skal aflives, fordi der ikke er tilstrækkeligt bevis for, at den ikke er en ulovlig race-blanding.

Det bekræfter hun over for Dagens.dk.

Derudover har hun hyret en advokat, der skal føre sagen.

- Han er nu i gang med at se på hele sagen og vurdere, hvilke muligheder der er. Han har bedt om arbejdsro, så mere kan jeg ikke sige lige nu, siger Louise Bluhme Sørensen til Dagens.dk.

Følg dagens.dk på Facebook - så er du altid opdateret - klik her

Anken betyder, at sagen er sendt videre til Rigspolitiet, og at Fido ikke kan aflives, før det har truffet en beslutning.

Syd- og Sønderjyllands Politi, der i første omgang traf afgørelse i sagen, respekterer Louise Bluhme Sørensens beslutning.

- Det er en klagemulighed, som hun har ret til, siger vicepolitiinspektør Jan Lambertsen til Dagens.dk.

Han har noteret sig, at Fido-sagen de seneste dage har fået stor opmærksomhed i pressen.

- Men det er vi vant til. Vi har med pressen at gøre til dagligt og får engang imellem nogle hug. Både i større og mindre sager.

Også utilfredse dyrevenner har kontaktet Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Vi har fået nogle mails fra utilfredse borgere. Men det får vi stort set altid, når vi arbejder med sager, der får stor opmærksomhed i pressen, siger Jan Lambertsen.

Det hele begyndte, da Fido løb hjemmefra. Politiet optog hunden som herreløs, men da ejer, Louise Bluhme Sørensen, henvendte sig, opstod der tvivl om hundes race.

Ifølge hundeloven er det op til ejeren - ikke politiet - at bevise, at hunden ikke er af ulovlig afstamning.

Selvom to hundesagkyndige gav deres vurdering af Fido og erklærede, at den ikke var ulovlig, var det ikke nok til at løfte bevisbyrden.

Det er uklart, hvornår Rigspolitiet afgør Fidos skæbne.

Dagens Gossip