Sagen kort: Gidseldramaet i Politigårdens Fængsel

* Først på eftermiddagen 15. april sidste år er to indsatte i Politigårdens Fængsel i København på gårdtur, da den i dag 35-årige Allan Høier Lyngse pludselig griber sin medfange om halsen og presser et spids hjemmelavet våben ind mod hans hals.

* Forinden har Allan Lyngse truet medfangen til at skrive under på et stykke papir, hvorpå der står: "Jeg er frivillig i det her".

* Motiv til gidseltagningen er angiveligt at råbe pressen op og på den måde afsløre en række, efter hans opfattelse, elendige forhold i det topsikrede fængsel. Gidseltageren forlanger således at se sin advokat og en journalist.

* Efter at fængselspersonalet i flere timer har ført resultatløse forhandlinger med gidseltageren, ruller PET's kavaleri ind. Aktionsstyrken tager plads på taget omkring den lille fængselsgård, hvor de to fanger befinder sig, og gidselforhandlere overtager samtalen med Allan Lyngse.

* Først efter godt fire timer, da den dømtes forsvarsadvokat, Finn Walther Petersen, får adgang til sin klient, ender dramaet.

* Tirsdag er den 35-årige blevet idømt forvaring for frihedsberøvelse, ulovlig tvang og vold.

* Han er desuden dømt for at overfalde to fængselsbetjente i Vestre Fængsel dagen efter gidseltagningen. Her hev han en betjent ind i sin celle og sagde "Jeg får fat i dig. Dig skal jeg nok huske. Jeg får fat i dig senere."

* Dommen blev anket på stedet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip