Sagen kort: Ulykken på Præstø Fjord

* Fredag den 11. februar 2011 kæntrer en fladbundet dragebåd - en stor kano - i Præstø Fjord omkring 1,7 kilometer fra Præstø Havn. En efterskoleelev, der er om bord på båden, slår alarm klokken 12.47.

* I alt 13 elever og to lærere fra Lundby Efterskole er med, da båden kæntrer, og alle om bord falder i det blot to grader varme vand.

* Det lykkes syv elever og en 33-årig kvindelig lærer at kæmpe sig i land ved egen kraft.

* Seks elever bliver reddet op af det iskolde vand. En 44-årige mandlig lærer drukner.

* Syv af eleverne er så slemt tilredt efter ulykken, at lægerne lægger dem i kunstigt koma.

* Seks elever udskrives i dagene og ugerne efter ulykken, mens de resterende syv i første omgang overføres til Hammel Neurocenter i Østjylland, hvor de gennemgår langvarige genoptræningsforløb.

* I september 2011 offentliggør Havarikommissionen en rapport om ulykken, hvor Lundby Efterskole kritiseres for "manglende erkendelse af risici og identificering af faremomenter, der var forbundet med dragebådssejlads".

* I dag kæmper flere af eleverne fortsat med konsekvenser af ulykken, blandt andet alvorlige hjerneskader.

* 1. oktober 2012 beslutter Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi at rejse tiltale mod efterskolen og dens forstander Truels Achton Truelsen. Tiltalen lyder på uagtsomt manddrab og på uagtsom betydelig legemsbeskadigelse.

* 10. januar: Retssagen indledes ved Retten i Nykøbing Falster. Tre af eleverne er stadig så dårlige, at de end ikke kan vidne i retssagen.

/ritzau/

Dagens Gossip