Sagen mod topmodel ændrer skattepraksis

Skatteministeriet har nemlig efter samråd med Kammeradvokaten besluttet sig for ikke at anke en kendelse fra Landsskatteretten, der frikender Camilla Vest som fuldt skattepligtig til Danmark i årene 2001-2003

I 2010 fastslog Landsskatteretten ellers, at Camilla Vest var skattepligtig i herhjemme, fordi hun havde udført modelarbejde under sine ophold i Danmark. Året efter blev det rigtig ubehageligt, da hun og hendes mand blev idømt fængsel og millionbøde for skatteunddragelse.

Hun er dog siden blevet frifundet, og skatteministeriet dropper altså nu at anke, og det får den konsekvens, at en række tidligere afgjorte eller verserende sager nu skal genoptages. Skat regner med inden for de næste par måneder at udsende retningslinjer for hvilket sager, der kan genoptages i overensstemmelse med afgørelsen i Camilla Vest-sagen. Skat regner med at det drejer sig om mellem 10 og 100 sager.

"Vi udsender snarest et styresignal, hvor det vil fremgå hvilke betingelser, der skal være opfyldt for at få genoptaget sin skatteansættelse. Og samtidigt vil vi overveje, om der er igangværende skattepligtssager, der skal frafaldes," siger Skats direktør Jesper Rønnow Simonsen.

Camilla Vests sag har i længere tid i medierne været koblet sammen med statsminister Helle Thorning-Schmidts mand Stephen Kinnocks skattesag. Det har således været den udbredte opfattelse, at det var Skats afgørelse af, at Stephen Kinnock ikke var fuldt skattepligtig til Danmark, der omgjorde Camilla Vest dom.

Det afviser Skatteministeriet torsdag. Ministeriet understreger, at der i Stephen Kinnocks sag ikke var tale om en ændring af praksis, mens der i Camilla Vests tilfælde er sket en lempelse i praksis ved domstolene, og at det derfor er hendes sag, der åbner for genoptagelse af andre sager.

"Camilla Vests skattesag er i medierne blevet koblet med Stephen Kinnocks skattesag. I de to sager var der imidlertid både forskel på arbejdsmønstret og personernes ophold i øvrigt. Som det fremgår af Skatteministeriets domskommentar, var afgørelsen i Stephen Kinnocks skattesag i overensstemmelse med praksis og ikke udtryk for en lempelse af hidtidig praksis. Derfor blev der heller ikke udsendt en særlig meddelelse herom – eller genoptaget sager, som det nu vil ske i forbindelse med praksisændringen som konsekvens af Camilla Vests skattesag," skriver skatteministeriet onsdag i en pressemeddelelse.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip