Sagsøger flyselskab, fordi sidemanden var overvægtig

Skrevet af Jesper Larsen

31/07/2015

Mest læste i dag

Australske James Andres Bassos rejste for fire år siden med fly fra Sydney til Dubai, hvor sidemanden var så overvægtig, at flyturen gav ham en rygskade. 

Derfor sagsøger han nu flyselskabet Etihad Airways, skriver Guardian. 

Ifølge søgsmålet, var James Andres Bassos nødt til at strække sin krop i lange perioder af flyveturen, fordi sidemanden var så overvægtig, at han ellers ville være nødt til at røre ved ham. 

Den fedladne medpassager sad desuden og hostede og sendte kropsvæsker ud i luften, lyder anklagen. 

Australieren forsøgte at flytte sæde efter fem timer, men det nægtede personalet ham, men efter gentagne klager fik han lov til at bruge et medarbejdersæde. 

Men af sikkerhedsgrunde skulle han rykke tilbage til sit eget sæde i de sidste 90 minutter af flyveturen, hvilket udløste svære rygproblemer. 

Han havde nemlig en tidligere ryglidelse, der blev udløst, fordi han skulle strække og rykke sig så meget få at undgå fysisk kontakt med sidemanden. 

Men Eithad Airways nægter at anderkende mandens søgsmål, fordi det ikke er ualmindeligt, at der er overvægtige passagerer med på fly. 

Alligevel nægter dommeren Fleur Kingham fra retten i Brisbane, at droppe en retssag, fordi hun ikke føler sig overbevist om, at han ikke kan vinde sagen. 

Hun bad derfor James Andres Bassos om at gennemgå en lægelig undersøgelse for at få afklaret sinde eventuelle skader.