Salat med appelsinmarinerede kyllingelår og sprøde solsikkekerner

Skrevet af Ninna Andreasen

30/04/2015

Mest læste i dag

Kyllingelår er ofte på tilbud. Her fik jeg eksempelvis 750 gram for 20 kroner i Fakta.

Det er et hårdtslående argument fra husholdningskassen til at spise dem. Her får de selskab af en frisk salat.

Til fire personer skal du bruge:

Otte kyllingelår
Tre appelsiner
To hoveder hjertesalat
Et rødløg
En deciliter solsikkekerner
En spiseskefuld eddike efter eget valg (jeg bruger rødvinseddike)
En halvteske sukrin eller sukker
Salt og peber

Sådan gør du
Bland marinaden af saften fra en hel appelsin, en spiseskefuld eddike, sukrin og salt og peber. Lad kyllingelårene ligge i marinaden i minimum ti minutter, men gerne længere.

Kom lårene i et ildfast fad med marinaden og bag dem i ovnen i 35-40 minutter ved 200 grader. Giv dem eventuelt et par minutter på grillfunktionen til slut, men hold godt øje med dem, så de ikke forkuller.

Mens kyllingen er i ovnen laves resten af salaten.

Varm en pande op uden fedtstof til middelhøj varme og rist solsikkekernerne. Hold øje med den, for pludselig går det stærkt. Ryst kernerne rundt på panden med jævne mellemrum.

Imens vaskes salaten. Separer bladene og riv dem i rustikke stykker. Pil appelsinen og skær bådene i mindre stykker. Skær rødløget over i to halve og skær fine strimler af dem.

Læg salat, løg og appelsin på et fad eller tallerkener portionsvis.

Kom kyllingelårene på toppen og pynt med de ristede solsikkekerner. Servér eventuelt med en skive ristet rugbrød.

God appetit.

Se flere billeder i galleriet nedenfor.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler: