Salg af økologiske agurker skyder i vejret

Danskerne er vilde med økologiske agurker. Sidste år steg efterspørgslen af økoagurker med omkring 50 procent. Det skriver avisen Økologi & Erhverv.

Det kan mærkes ude hos de økologiske gartnerier.

Klaus Søgård, der er økologisk gartner, fortæller, at 2015 var et "rigtig godt agurke-år". Han har det økologiske gartneri Markhaven, der ligger på Fyn, hvor de producerer økologiske agurker, tomater og pebre.

- Vi har mærket en stigende efterspørgsel af agurker. Mest i 2016, hvor vi hver uge ikke har kunnet levere det, som vores kunder efterspørger.

- Helt konkret betyder det, at kølerummet bliver tømt hver eneste dag. På den måde er det en god situation, hvor vi hele tiden får sendt friske varer ud, fortæller Klaus Søgård.

Det er ifølge Økologi & Erhverv især, efter at Coop sidste år satte prisen på økologiske agurker ned, at efterspørgslen steg markant.

Coops tiltag fik andre supermarkedskæder til at følge efter, og i dag er prisen nede på omkring otte-ni kroner for en økoagurk, skriver mediet.

Efterspørgslen af agurkerne er så stor, at de økologiske gartnerier har svært ved at følge med.

- Vi kan tydeligt mærke i 2016, at der bliver importeret mange flere økologiske agurker fra Spanien. Det er fordi, vi ikke kan følge med, fortæller Klaus Søgård, der bestemt tror, at den store efterspørgsel er en udvikling, der kommer til at fortsætte.

Gartneren vil heller ikke afvise, at hans gartneri bliver udvidet.

- Branchen som sådan har i hvert fald planer om udvidelser. Så i fremtiden kommer der flere danske økoagurker, siger han.

Cirka 30 procent af den økologi, som gartneriet Markhaven producerer, er agurker.

Sammen med gartneriet Lykkesholm producerer Markhaven ifølge Økologi & Erhverv størstedelen af de økologiske agurker, der bliver leveret til de danske supermarkedskæder.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip