Salget af lejligheder stiger pænt

Handlen med lejligheder er på vej op. Især i København, men også andre steder i landet. Det er de stigende priser, som lokker flere både købere og sælgere frem, hvilket sætter gang i salget til glæde for mange familier. Men også til stor glæde for ejendomsmæglere, advokater, banker, realkredit, flyttemænd, håndværkere og mange andre, som typisk tjener store penge på en bolighandel.

Nye tal, som er indsamlet af Boligsiden.dk viser, at der i de første syv måneder af i år er solgt 6.871 ejerlejligheder, hvilket er 392 flere end i samme periode sidste år og næsten 1.700 flere end i både 2011 og 2010.

Det er også sådan, at den særlige salgsprocent er på vej op. Den viser, hvor mange af alle de lejligheder, der sættes til salg, som også ender med at få en ny ejer. Da tider var dårlige, og boligmarkedet frøs helt til, var denne salgsprocent helt nede under 50 procent. Men siden er den steget, så det nu er tæt ved otte ud af ti lejligheder, der sættes til salg, som også bliver solgt.

»Handelsaktiviteten er steget i takt med de stigende lejlighedspriser. Det skyldes formentlig, at køberne fornemmer, at priserne er på vej op, hvorfor de gerne vil gøre en handel i tide. Men de stigende priser og hurtige salgstider har også fået flere til at sætte deres lejlighed til salg, så der er tale om lidt af en win-win-situation for både købere og sælgere,« siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Indtil videre er der intet, der tyder på, at den opadgående tendens i salget vil slutte snart. Tværtimod er der tale om en opadgående tendens. Samtidig fortsætter priserne og udbuddet af ejerlejligheder også med at stige, selvom priserne stadig ligger et godt stykke fra toppen i efteråret 2006.

De lidt bedre tider åbner er godt nyt for alle dem, som længe har gået og tripper for at få en bedre bolig. Men også for skilsmissefamilier, der i værste fald kan have været lænket til hinanden i en kedelig boligsituation, hvor de ikke har haft råd til at sælge, mens priserne var i bund.

»De stigende priser betyde, at mange, der har været stavnsbundet til sin bolig, fordi de ikke har haft råd til at sælge lejligheden, nu endelig kan komme ud af boligen med skindet på næsen. Der er mange, der griber chancen, nu hvor markedet endelig er blevet mere gunstigt, og det kan også være medvirkende til det stigende antal handler,« siger Birgit Daetz.

Dagens Gossip