Salgsvognen ruller ikke længere i DSBs intercitytog

»Ønsker De at handle?«

Det spørgsmål må togpassagerer vænne sig til, der ikke længere bliver stillet i DSBs intercitytog.

For som en del af DSBs effektiviseringsprogram Sundt DSB er det fra 7. oktober slut med at handle slik, sandwich og blade fra salgsvognene.

»Vores medarbejdere har dagligt ydet en stor indsats i togene, men vi må erkende, at det ikke er muligt at få skabt en bæredygtig økonomi for salgsvognene i Intercitytog«, siger Susanne Mørch Koch, Kommerciel direktør i DSB.

Samtidig påpeger hun, at det også er en naturlig konsekvens af kundernes adfærd.

»Vi kan konstatere, at rigtig mange passagerer forsyner sig til rejsen for eksempel fra vores 76 7-Eleven kiosker rundt om på stationerne eller fra lokale supermarkeder. Men rejsende, især over lidt længere afstande, kan selvfølgelig fortsat have et behov for kioskvarer på turen. Vi vil derfor i den kommende tid undersøge mulighederne for at forsyne Intercitytogene med moderne salgsautomater i stedet for salgsvognene,« siger hun.

DBS lover, at de medarbejdere, der i forbindelse med skrotningen af salgsvognene mister arbejdet, vil kunne få et nyt job inden for togselskabet. En beslutning, som også Dansk Jernbaneforbund har sagt god for.

Vælger man at rejse på DSB ’1, kan man dog stadig blive betjent på alle afgange, og også i lyntogene kommer salgsvognen rundt som hidtil.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip