Salling-ansatte kan se frem til pengeregn

Fonden vil ifølge P4 Østjylland ekstraordinært udbetale et samlet beløb på mellem 30 og 40 millioner til medarbejdere, der i dag eller under tidligere ansættelse har mindst fem års anciennitet.

Årsagen til pengeregnen er en gammel fejl, som Civilstyrelsen nu har opdaget. Fondens gamle formålsbestemmelser om at donere til almennyttige formål er tilsyneladende aldrig blevet godkendt i Justitsministeriet i 1959, og derfor har man uddelt penge til forkerte formål. Donationerne indtil nu burde i stedet have kørt efter bestemmelser fra 1957, som fastslår, at pengene skal gå til medarbejderne.

»Forbavselsen var stor. Vi har breve fra styrelsen, der siger, at vi handler efter de gældende vedtægter. Men hvad der skete i 1959, har vi lidt svært ved at forholde os til,« siger Henrik Kirketerp, juridisk direktør i Dansk Supermarked og fondsbestyrelsesmedlem i Købmand Ferdinand Sallings Mindefond, til P4 Østjylland.

Der skal nu foretages et større administrativt arbejde, før man kan sige, hvor mange personer der kan se frem til en check.

»Præcis hvilken skare og hvor langt tilbage, vi skal, er svært at sige. Det drejer sig om rigtig mange mennesker,« siger Henrik Kirketerp til P4 Østjylland. Han oplyser, at formålsbestemmelserne nu rettes formelt, så fremtidige donationer kommer til at gå til almennyttige formål som hidtil.

Købmand Ferdinand Sallings Mindefond, der er den mindste af de to Salling-fonde, har de seneste år uddelt adskillige millioner til formål inden for blandt andet kunst, kultur og sport.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip