Salt generer hundepoterne

Skrevet af Redaktionen

08/02/2013

Mest læste i dag

Hvis din firbenede ven danser af sted på tre ben, på det nysaltede fortov, er det ikke kun, fordi saltet svier i poterne. Sølet på et nysaltet fortov, kan være ekstremt koldt, og isen kan klumpe sig sammen inde mellem trædepuderne.

”Det kan være en ide at overveje potesokker eller sko hvis din hund er meget generet og potevoks ikke virker”, siger Lene K. Jørgensen, dyrlæge hos Agria Dyreforsikring.

Trædepuderne sprækker
Landets dyrlæger får på denne årstid poteskader ind, hvor trædepuderne er tørret ud med dybe revner og sprækker, og der er mulighed for sårdannelser med betændelsesreaktioner. Det kan svie og gøre meget ondt på hunden.

- Du skal holde øje med, om din hund bliver ved med at slikke og bide i sine poter i lang tid efter en gåtur. Er der hår mellem trædepuderne, kan du med fordel klippe det ned, og der vil være langt mindre salt og sne, der klumper sig sammen og generer hunden, siger Lene K. Jørgensen.

Potesokker eller potevoks
Udover potesko eller ligefrem rigtige, skridsikre hundesko, kan man lindre sin hunds gener ved at anvende potevoks. Husk at det skal have mulighed for at trænge ind i trædepudderne en 10 minutters tid før gåturen.

Potebad – og en varm hånd
Og så gælder det ellers om at holde øje med hundens lyst til at springe glad omkring i sneen. Stopper den op, lægger sig ned og nægter at fortsætte, er det tid at søge inden døre. Nogle hunde har svært ved at holde varmen og har brug for et varmt dækken.

Lad endelig ikke hunden stå for længe foran for eksempel butikker eller ved børnenes slædebakke.

- De skal, ligesom os, røre sig for at holde varmen. Når turen er slut, gælder det, ligesom for mennesker, om at få varmen igen. Af med potesokker og sko og ind i stuen – eller, hvis poterne har været udsat for salt, er et hurtigt lille lunkent potebad en god idé - eller en fugtig klud, siger Lene K. Jørgensen.