Samler ind til triatlon-dronning i koma

Udover hendes nærmeste familie og venner følger det danske triatlon-miljø med interesse og sympati udvikingen i den danske stjernetriatlet vej tilbage til livet. En af Camillas Pedersens venner, Janni Møller Thomsen, har taget initiativ til en indsamling, der skal give triatleten en økonomisk håndsrækning, når hun kommer til at mangle de indtægter, som hun ellers kunne have tjent i præmiepenge.

- Det er i afmagt over situationen og et forsøg på at gøre noget for Camilla, at jeg har startet det her. Hun er en professionel atlet, og jeg ved ikke, hvordan hendes økonomi hænger sammen med præmiepenge og sponsorer. Men jeg vil gerne hjælpe til, at hun ikke skal bekymre sig om, hvordan hendes hverdag skal hænge sammen, når hun vågner igen, siger Janni Møller Thomsen, der glæder sig over, at der i løbet af få dage allerede er samlet mere end 10.000 kroner ind.Camilla Pedersen ligger stadig i koma på hospitalet, men nu er tidspunktet ifølge landstræner Michael Krüger kommet, hvor lægerne nedtrapper sovemedicinen i forventning om, at triatletens krop vil vågne op.

- Det næste step, vi venter på, er, at lægerne siger, at nu er sovemedicinen nedtrappet, og vækningen starter. Det varer nok en uge fra, at hun er nedtrappet, indtil der er bevidsthed. I starten er det mest noget med nogle spjæt og øjenlågene, der kører.  I den første uge i en vækning kan patienten ikke huske noget, og man kan ikke kommunikere med dem.

- Det første skridt i opvågningen bliver, at hun selv kan trække vejret, og at man kan slukke for respiratoren. Derfra starter opvågningen og den egentlige genoptræning.

Michael Krüger fastslår, at lægerne først kan give en prognose på, hvorvidt Camilla Pedersen får nogen mén af ulykken, når den første uge er gået.

- Jo hurtigere det går, jo bedre - jo langsommere, jo længere udsigter er der, siger landstræneren, der forventer, at man i løbet af syv-ti dage ved meget mere om hvilken tilværelse, der venter Camilla Pedersen efter ulykken.

DU KAN BESØGE CAMILLA PEDERSENS STØTTESIDE HER

Dagens Gossip