Sammenstød på Krim under fejring af død digter

Mens konflikten udspiller sig med uformindsket styrke på Krim-halvøen, var der søndag forskellige former for politiske manifestationer flere steder i landet.

En 200-års markering af en ukrainsk digter og nationalhelt endte søndag i slagsmål i byen Sevastopol på halvøen Krim, skriver nyhedsbureauet AFP.

Omkring 100 pro-russere med køller angreb omkring 20 personer, der agerede vagter ved markeringen af 200-året for digteren og nationalhelten Taras Sjevtjenko.

I det østlige Ukraine i byen Donetsk hyldede prorussiske aktivister en berygtet politienhed, som er blevet beskyldt for at have skudt demonstranter i hovedstaden Kijev, før præsident Viktor Janukovitj blev væltet.

- Rusland, Rusland, råbte aktivisterne, mens de svingede russiske flag.

Ukraines fungerende premierminister Arsenij Jatsenjuk slog søndag endnu en gang fast, at Ukraine ikke vil overlade en "centimeter" af sit territorium til Rusland.

- Dette er vores land, sagde Jatsenjuk til tusinder af demonstranter i Kijev, hvor også den tidligere russiske oligark og Putin-kritiker Mikhail Khodorkovskij var til stede.

Samtidig lyder det fra Ukraines fungerende forsvarsminister, at man ikke har planer om at sende tropper ind på Krim-halvøen, der er kontrolleret af pro-russere.

Jatsenjuk har planlagt en rejse i løbet af den kommende uge til Washington for at diskutere den aktuelle krise.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip