Samråd skal løse mysterium om boligstøtte til ældre

- Vi skal til bunds i den her sag.

Sådan lyder det fra Benny Engelbrecht, Socialdemokraternes finansordfører. Han har indkaldt finansministeren og resten af finansudvalget til et samråd for at få afklaret, hvilke konsekvenser finansloven vil få for de ældres boligstøtte.

Der er nemlig opstået forvirring om, hvad finanslovens boligydelsespakke vil betyde for de ældre.

Det er Ældresagens påstand, at flere end 100.000 ældre vil få mindre i boligstøtte med den nye lov.

Ifølge organisationen vil en nyindflyttet beboer i en plejebolig, der kun lever af folkepensionen, miste 7000 kroner om året, hvis huslejen er på 7000 månedligt. En tilsvarende beboer med en husleje på 8000 vil miste 16.000 om året.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, mener dog ikke, det bliver tilfældet, da det ikke er det, partiet har fået oplyst under forhandlingerne. Det skriver han på sin Facebook-væg.

- Nogle af de eksempler, der er i medierne, giver indtryk af, at flere berøres voldsomt af ændringerne. Hvis det er rigtigt, er det i strid med det, vi har fået oplyst i forhandlingerne.

- Så skal det selvfølgelig laves om. Vi arbejder med det - og taler selvfølgelig også med Ældresagen om det, lyder det på Facebook.

Forvirringen bekymrer Benny Engelbrecht, hvilket har fået ham til at skride til handling.

- Der bliver reelt sået tvivl om hele grundlaget for finansloven.

- Det er nogle ganske alvorlige beskyldninger, som vi ikke bare kan have hængende, siger han til Ritzau.

Finansloven var til første behandling i Folketingssalen tirsdag, og den blev stemt igennem af blandt andet Dansk Folkeparti, der sammen med regeringen af resten af Blå Blok står bag lovforslaget.

Ældre Sagens udmelding fik Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, til at reagere med en skarp kritik af Dansk Folkeparti. Hun mener, det går mod partiets valgløfter om at hjælpe de ældre, at de har lagt stemmer til den del af finansloven.

Ifølge Benny Engelbrecht er det afgørende at afklare, hvad der er sandt og falsk.

- Det er problematisk, at man simpelthen ikke har styr på tal og fakta, og derfor kalder vi finansministeren til et hastesamråd.

- Vi vil sikre, at Folketinget træffer beslutninger på et oplyst grundlag inden næste afstemning, siger Benny Engelbrecht.

Samrådet i finansudvalget finder sted på tirsdag.

/ritzau/

Dagens Gossip