Samson er blevet far igen: Gorillaunge i Givskud Zoo

40 år er en moden alder for en gorilla. Derfor regnede ingen i Givskud Zoo med, at hangorillaen Samson skulle lægge gener til flere unger. Men i sidste weekend kom en lille gorillaunge til verden - og da Samson er eneste voksne han i flokken, må han være faren.

Gorillaer er drægtige i 8,5 måned, og eftersom den eneste anden alvsdygtige han, Kidogo, blev flyttet til Krefeld Zoo i Tyskland i marts 2012, er der ingen tvivl om at Samson står bag.

– Vi blev en smule overraskede, da ungen kom en måned før forventet, men det gav ingen problemer, for Minnie er den perfekte mor, og hun har stor erfaring og er meget omsorgsfuld, fortæller direktør Richard Østerballe fra Givskud Zoo.

At sølvryggen Samson stadig kan levere varen er meget vigtigt for det internationale avlssamarbejde for gorillaer, da Samson stammer fra naturen, og hans gener endnu ikke er overrepræsenterede.

Da dyrepasserne mødte på arbejde tidligt lørdag morgen, viste hungorillaen Minnie stolt en nyfødt unge frem. Det var en lille han og Minnies femte unge på bare 12 år.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip