Samsung åbner i Nokias baghave

Den pressede, finske mobilgigant Nokia kan mærke pustet i nakken og se flagene smælde, når verdens største mobilproducent, sydkoreanske Samsung, torsdag åbner et udviklingskontor nærmest bogstaveligt i Nokias baghave.

Forsknings- og udviklingsenheden er den første, som Samsung får i Norden. Og den er med forsæt lagt i Espoo uden for hovedstaden Helsinki. Her har Nokia nemlig selv hovedkontor, og oplandet rummer derfor rig mulighed for at rekruttere ingeniører med forstand på mobiltelefoner.

Nokia selv har afskediget en lang række medarbejdere som led i flere fyringsrunder, der skal sikre en bedre økonomi i Finlands tidligere nationalikon.

Andre er flyttet ind

Andre teknologiselskaber som kinesiske Huawei, der er verdens næststørste leverandør af mobiludstyr, og den amerikanske computerchipgigant Intel har også etableret sig i Finland, som i kraft af Nokias tidligere storhed har mange højtuddannede ingeniører og softwareudviklere.

Samsung er siden begyndelsen af 2012 verdens største mobilproducent og slog i efteråret 2011 Apple af tronen som største producent af smartphonetelefoner.

Samsung rykkede i sidste kvartal forbi Nokia og er nu det mest populære, nysolgte mobilmærke med en markedsandel på 36 procent mod Nokias 33 procent. Amerikanske Apple er nummer tre med 14 procent af det finske mobilmarked, viser tal fra analysehuset IDC, der følger teknologimarkederne tæt.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip