Samuelsen blæser til kulturkamp: Foghs blev jo ikke til noget

»Liberal Alliance er det eneste parti, der er parat til at behandle danskerne som voksne mennesker. Derfor vil jeg i dag gerne blæse til en reel kulturkamp. Dét skal være vores revolution: Liberal Alliance skal både kæmpe for politisk indflydelse og for at ændre mentaliteten. Den kulturkamp, Anders Fogh fablede om, blev jo reelt ikke til noget. Den gjorde i hvert fald ikke noget dybere indtryk,« sagde Anders Samuelsen i sin tale til partifællerne, der lørdag er samlet til landsmøde på Tivolihotellet i København.

Her gik Samuelsen også til angreb på de Konservative og Per Stig Møller (K), der i sidste uge revsede danske erhvervsfolk, der flygter til udlandet, fordi skatten er for høj herhjemme. Ifølge Per Stig er det uanstændigt, når de nu »har fået det hele gratis«, sagde han til Berlingske.

»Fået? Gratis?« Spurgte Samuelsen fra talerstolen og tilføjede, at al den velfærd har kostet penge.

»Mine forældre har betalt. Jeres forældre har betalt. I har betalt. Så rigeligt endda. Hvad i alverden er meningen? Skal vi stå med hatten i hånden og takke herremanden? (...) Det er skuffende, når borgerlig-liberale mennesker falder ned i grøden af jantelov, ensretning og ligemageri. Så er der virkelig brug for åndelig oprustning i Danmark,« sagde Anders Samuelsen og udløste store klapsalver i salen.

Partilederen talte også om indvandringen i Danmark.

Liberal Alliance vil »lukke de offentlige kasser for mennesker, som bare vil trække på andres arbejdsindsats, og vi vil have lov til at smide kriminelle udlændinge ud af landet lige med det samme,« understregede partilederen.

»For nogle år siden var jeg i USA, hvor jeg kørte med en taxachauffør med en stor turban på hovedet. Han havde et skilt i forruden, hvor der stod: ”American first Then a Sikh”. Det er jo sådan, det skal være i Danmark også: Uanset hvilken religion eller kultur, man har med i bagagen, så skal loyaliteten være der til det nye samfund og de nye landsmænd, som man lever sammen med, og som ens børn går i skole med, og som ens børnebørn vil komme til at lege med,« sagde Anders Samuelsen.

Liberal Alliances landsmøde fortsætter hele lørdag.

Dagens Gossip