Samuelsen: Danmark er i store vanskeligheder

Sådan lyder budskabet fra netop Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen (LA), der lørdag aften gik på scenen på Folkemødet på Bornholm.

»Danmark er i store vanskeligheder, og vi har brug for store, ægte reformer - og ikke bare små hop på stedet med kortsigtede lappeløsninger. Vi er et land i krise, og det kræver handling og politisk mod fra Christiansborgs 179 politikere,« sagde Samuelsen.

Han mener, at politikerne i dagens Danmark har taget magten fra borgerne, og derfor bør der føres en politik, der sender magten retur.

»Jeg tror på, at det nye århundrede bliver et liberalt århundrede. Borgerne er blevet umyndiggjorte - og borgerne kræver deres frihed tilbage,« siger han

Ifølge partiformanden kan og bør de danske politikere fremover nøjes med at fokusere på fem områder:

Fællesskabet skal skabe sikkerhed, infrastrukturen skal prioriteres, borgerne skal uddannes, vi skal have et stærkt sundhedsvæsen, og det sociale sikkerhedsnet skal være på plads.

»Resten skal og bør være op til borgerne,« siger LA-formanden.

Den forgange uge har budt på historier om brugerbetaling på både uddannelse og lægebesøg. På begge områder skal danskerne være parate til at betale, understreger Anders Samuelsen.

»For årtier tilbage gav det mening at det skulle være gratis at gå til læge og gratis at uddanne sig. Vi vil gerne udfordre det dogme: Måske er der behov for, at vi lader os inspirere Sverige, hvor der er indført en lille brugerbetaling for at gå til læge. Det vil få os til at bruge lægen mere fornuftigt, og det kunne skabe en besparelse, som kunne gå dels til nye behandlingsformer, dels til lavere skat,« siger han.

»Lyder det skræmmende? Det synes vi ikke. Måske kan det bidrage til, at vi klarer de små skrammer selv og dermed bruger ressourcerne bedre.«

Liberal Alliance mener også, at landets studerende må til lommen i fremtiden.

»Måske kunne en betaling på nogle få hundrede kroner per semester få de studerende til at vælge uddannelse med større omhu. Og være lidt mere målrettede i deres uddannelsesvalg,« siger Anders Samuelsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip