Samuelsen: DF er til at rykke

Formanden for Liberal Alliance, Anders Samuelsen, giver ikke meget for Dansk Folkepartis afvisning af nulvækst i den offentlige sektor.

- Det er jo ikke mange år siden, at Kristian Thulesen Dahl gik ind for nulskat, og nu vil han have 50 procent i skat, siger Anders Samuelsen til Ritzau og fortsætter:

- Så mon ikke, han er til at rykke, når vi kommer om på den anden side af valget. Det håber jeg - for Danmarks skyld.

Dansk Folkeparti-formand Kristian Thulesen Dahl afviser i tirsdagens udgave af Børsen, at partiet vil lægge stemmer til nulvæksten.

Nulvæksten, der er en central del af Venstres politik, skal i stedet erstattes af offentlig vækst på 0,8 procent årligt, siger DF-formanden.

Men det giver Anders Samuelsen fra Liberal Alliance altså ikke voldsomt meget for.

- Det er ikke overraskende, da det jo er Dansk Folkepartis politik. Men jeg synes, det er en omvendt form for økonomisk tænkning, siger han og uddyber:

- Først vil Dansk Folkeparti sikre den offentlige sektor, og derefter glemmer de at spørge "hvor skal pengene komme fra?"

Ved det kommende folketingsvalg, som senest skal afholdes i 2015, vil Liberal Alliance således appellere til vælgerne om at give partiet de afgørende mandater.

- Ellers kommer der jo ikke til at ske noget. Venstre vil have nulvækst, Dansk Folkeparti vil have, at den offentlige sektor skal vokse. Og det, der er brug for, er, at den offentlige sektor bliver mindre, siger han.

Liberal Alliance lancerede i forbindelse med partiets sommergruppemøde den 2. august en storstilet plan, der ikke alene forudsætter nulvækst, men fordrer en reduktion af de offentlige udgifter med 1,5 procent om året frem til 2020.

- Det er jo ikke ret meget. Den offentlige sektor bliver jo knap nok skubbet tilbage til Nyrup-niveau, og der var jo også et velfærdssamfund under Poul Nyrup, siger Anders Samuelsen.

ritzau/

 

Dagens Gossip