Samuelsen: Drop nu den skolereform

Den uro bør de borgerlige partier benytte til helt at opgive forhandlingerne med regeringen, mener Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen (LA), der opfordrer Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti til at trække sig fra forligskredsen om folkeskolen.

»Hvis man dropper folkeskolereformen, vil der maksimalt gå to år, før vi kan lave en ren borgerlig reform med fokus på kvalitet i stedet for kvantitet,« siger Samuelsen.

Han undrer sig over, at Venstre fastholder ønsket om længere skoledage.

»Al forskning viser, at det ikke er antallet af timer, men kvaliteten af undervisningen, der er afgørende for, om vi få en god folkeskole. Hvis vi bare giver eleverne flere timer, vil det være som at ordinere dårlig medicin til en syg patient,« siger Anders Samuelsen, der foretrækker en folkeskolereform med fokus på frihed til den enkelte skole.

»Vi skal tage udgangspunkt i, at børnene er forældrenes, ikke samfundets. Hvis de borgerlige partiledere og undervisningsordfører sætter sig sammen med dygtige fagfolk, vi har herhjemme, er jeg overbevist om, at vi kan lave en folkeskolereform på få uger,« siger han.

Anders Samuelsen sammenligner folkeskolereformen med den energiaftale, som V, K og DF indgik med regeringen tilbage i marts.

»Man laver noget skidt for at undgå, at man laver noget rigtig skidt. På Christiansborg er der opstået en kultur, hvor man mener, at man udviser ansvarlighed ved at gå med i et forlig, uanset hvor elendigt forliget er. Det skal være slut,« erklærer LA-formanden.

Dagens Gossip