Samuelsen fnyser af Thornings »falske virkelighed«

Det siger Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen (LA), i en skriftlig besked.

»Det skuffer mig, at statsministeren på den måde forsøger at tegne et billede af en falsk virkelighed for at forsøge at kapre nogle af sine tabte stemmer tilbage,« siger han og understreger:

»Hun ignorerer, at Danmark sidste år havde minusvækst, og at væksten i begyndelsen af i år har været næsten nul. Det betyder altså, at Danmark og danskerne bliver fattigere, både absolut set og i sammenligning med vores nabolande, der har højere vækst,« siger Anders Samuelsen, der opfordrer regeringen til at sætte den økonomiske vækst øverst på dagsordenen.

I mandagens udgave af Berlingske siger statsministeren, at stemningen er vendt i dansk økonomi.

»Vi er nu to år inde i valgperioden, og der er grund til at gøre status. Vi er i en situation, hvor vi kan sige, at vi har fået Danmark på sporet igen, og det spor skal vi holde os på. Selv om det stadig er bløde indikatorer, der ligger til grund for det, så er der grund til en forsigtig optimisme,« siger Helle Thorning-Schmidt til avisen.

Hun henviser blandt andet til, at forbrugerne har fået større tillid til økonomien, at der er tegn på, at de også er begyndt at bruge flere penge, og at priserne på boliger så småt er begyndt at stige igen.

Dagens Gossip